Έβρος: Πάνω από 800.000 στρέμματα έγιναν στάχτη – Ανυπολόγιστη η καταστροφή από τη φωτιά

Η εικόνα στον Έβρο την Τρίτη 29 Αυγούστου είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες σε ό,τι αφορά τη φωτιά.

Το βασικότερο πρόβλημα που καλείται να λύσει η πυροσβεστική είναι οι αναζωπυρώσεις. Ένα μέτωπο μόνο είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος και είναι αυτό που κατευθύνεται προς την περιοχή της Κρύας Βρύσης και την Κοτρωνιά.

Το θετικό είναι ότι οι άνεμοι στην περιοχή δεν είναι ιδιαίτερα ισχυροί. Έτσι, τα εναέρια μέσα αλλά και οι περίπου 500 πυροσβέστες που επιχειρούν επίγεια δίνουν την τελική μάχη έτσι ώστε να θέσουν υπό τον έλεγχό τους και το τελευταίο μέτωπο. Αξίζει να σημειωθεί πως στον Έβρο επιχειρούν πυροσβέστες από όλη την Ευρώπη οι οποίοι έχουν έρθει στη χώρα μας και συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.

Πάνω από 800.000 καμένα στρέμματα

Nεότερα δορυφορικά δεδομένα παρουσιάστηκαν από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος στον Έβρο.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων, η συνολική έκταση που κατέκαψε η δασική πυρκαγιά του Έβρου, η οποία προέκυψε από τη συνένωση των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά, ξεπερνά τα 808.000 στρέμματα (έως την 28.08.2023, 12:28 τοπική ώρα).


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ