ΠΦΠΟ: Να απαγορευτούν τα έργα στις καμένες περιοχές και το κυνήγι σε όλη τη χώρα

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργεια, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, την Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος, την Ελληνική Αστυνομία και την Ειδική Γραμματείας Προστασίας των Ζώων Συντροφιάς απέστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) με αίτημα να απαγορευτούν τα έργα στις καμένες περιοχές και το κυνήγι σε όλη τη χώρα.

Ολόκληρη η επιστολή της ΠΦΠΟ για το ζήτημα το έργων και του κυνηγιού στα καμένα

Πάνω από 1,5 εκατομμύρια στρέμματα έχουν αποτεφρωθεί μέχρι σήμερα στη χώρα, ενώ οι φωτιές συνεχίζονται σε πολλά μέτωπα, με συνέπεια την απώλεια μεγάλου μέρους της άγριας πανίδας και ορνιθοπανίδας.

Μπροστά σε αυτή την ανυπολόγιστη καταστροφή ζητάμε να πάρετε άμεσα μέτρα για την προστασία της εναπομείνασας άγριας ζωής και της βιοποικιλότητας στην Ελλάδα.

Συντασσόμαστε με:

  • το αίτημα του Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος για την απόλυτη απαγόρευση στα αναδασωτέα κάθε άλλης χρήσης ή δραστηριότητας εκτός από την αναδάσωση.
  • το αίτημα του SaveWild – Δίκτυο για την Προστασία της Άγριας Ζωής για παύση της κυνηγετικής δραστηριότητας για 3 έτη σε όλη την Ελλάδα και κατ’ ελάχιστον για τους νομούς που δοκιμάστηκαν από πυρκαγιές. Εκτός απόν Έβρο στον οποίο έχει ήδη ανασταλεί το κυνήγι ζητάμε το μέτρο να περιλάβει οπωσδήποτε ολόκληρη την Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια, τη Φθιώτιδα, τη Μαγνησία, τη Ροδόπη, την Κορινθία και ολόκληρα τα νησιά που κάηκαν: Ρόδο, Κέρκυρα, Άνδρο, Κέα, Κύθνο και σε όποιο άλλο μέρος είχε ή θα έχει υποστεί καταστροφές από φωτιά.

Επίσης σε περιοχές που υπάρχουν είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, όπως για παράδειγμα στη Χίο που ο εκεί κυνηγετικός σύλλογος ζητά περιορισμό του κυνηγιού (!) για να μην εξαφανιστούν οι πέρδικες.

Ήδη και παρά την απαγόρευση υπάρχουν πληροφορίες για κυνηγούς στα καμένα στη Ρόδο και στον Έβρο:

  • Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της ΕΛΑΣ για την φύλαξη των καμένων εκτάσεων από τους λαθροκυνηγούς που επιχειρούν να αποτελειώσουν ότι απέμεινε από τη φωτιά.
  • Ζητάμε αυστηροποίηση των ελέγχων και των ποινών για τους παραβάτες
    Τα μέτρα αυτά είναι τα ελάχιστα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία και την αναγέννηση των οικοσυστημάτων μετά την καταστροφή.
  • Ζητάμε την άμεση λήψη αποφάσεων για την διάσωση της ελληνικής φύσης!

Παρακάτω οι σύνδεσμοι με την επιστολή από το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας με τίτλο «Να νομοθετήσει η Βουλή. Όχι “έργα” στα καμμένα. Πραγματική αναδάσωση τώρα» και την επιστολή έκκλησης του SaveWild με τίτλο «Παύση της κυνηγετικής δραστηριότητας για 3 έτη».

  1. Αίτημα Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας
  2. Επιστολή SavWild
  3. Παρακάτω η επιστολή του Κυνηγετικού Συλλόγου Χίου
Επιστολή Κυνηγετικού Συλλόγου Χίου

Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ