Ομιλία με θέμα: Ζωοθεραπεία – Διαμεσολάβηση με το ζώο στην υπηρεσία της ψυχικής και σωματικής υγεία στην Αθήνα

Το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 το Ελληνικό Ινστιτούτο Ζωοθεραπείας διοργανώνει ομιλία του François Beiger, ιδρυτή και διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ζωοοθεραπείας με θέμα: Ζωοθεραπεία – Διαμεσολάβηση με το ζώο στην υπηρεσία της ψυχικής και σωματικής υγεία στην Αθήνα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Athens Capital MGallery στο Σύνταγμα. Η είσοδος είναι δωρεάν και απαιτείται δήλωση συμμετοχής. Απευθύνεται σε ευρύ κοινό με έμφαση σε γονείς, επαγγελματίες και φοιτητές στον τομέα της υγείας, της ψυχική υγείας, της εκπαίδευσης, κλπ.

Τα τελευταία χρόνια, η Ζωοθεραπεία έχει παρουσιάσει ραγδαία ανάπτυξη ως ένα πρωτοποριακό εργαλείο στην υπηρεσία της Υγείας του Ανθρώπου. Είναι μια μέθοδος εργασίας που ευνοεί την φυσική και ευμενή σχέση ανάμεσα στα κατοικίδια ζώα (σκύλο, γάτα, κουνέλι, γαϊδούρι, άλογο) και τους ανθρώπους και που αφορά σε δραστηριότητες όπου το ζώο λειτουργεί ως διαμεσολαβητής με στόχο, την πρόληψη, την θεραπεία παιδιών, ενηλίκων, ηλικιωμένων.

Ελληνικό Ινστιτούτο Ζωοθεραπείας

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ζωοθεραπείας είναι μέλος του ΓΙΖ. Σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Σύλλογο Μέριμνας Παιδιού και Εφήβου (ΣΥΜΕΠΕ Θεσσαλονικη), οργάνωσε το 2017 και το 2019, δύο ημερίδες με τίτλο «Θεραπεύοντας ψυχικά με την βοήθεια των ζώων», με καλεσμένο τον κ. Φρανσουά Μπεζέρ. Εκκρεμεί μία ημερίδα στην Αθήνα, η οποία έχει αναβληθεί λόγω Covid-19.

Οργανώνει τις εκπαιδεύσεις σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ζωοθεραπείας (συνδυαστικά στη Ελλάδα και στη Γαλλία).
 Απαρτίζεται από επαγγελματίες υγείας, ψυχικής υγείας και παιδείας, οι οποίοι εργάζονται στο εκάστοτε επαγγελματικό τους χώρο και οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν ως ζωοθεραπευτές στη Γαλλία.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ