Τιμητική διάκριση για την Κυκλική Οικονομία στον Δήμο Γλυφάδας

Εκατόν πενήντα μαθητές από τρία δημοτικά σχολεία της πόλης μας, το 1ο, το 6ο και το 10ο, επισκέφθηκαν το περίπτερο του Δήμου Γλυφάδας στη 2η Attica Green Expo στο Tae Kwon Do, ξεναγήθηκαν στο χώρο της Έκθεσης, ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση και τις περιβαλλοντικές δράσεις, έπαιξαν και φωτογραφήθηκαν με τις μασκότ.

Στον Δήμο Γλυφάδας, που είναι πρωτοπόρος στον τομέα της ανακύκλωσης και της πράσινης ανάπτυξης, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την Πράσινη Κυκλική Οικονομία.

«Προτεραιότητά μας σε όλες τις δράσεις του Δήμου μας είναι ο σεβασμός στο Περιβάλλον, χτίζουμε με σταθερά βήματα την πράσινη πόλη, με συνεχείς δενδροφυτεύσεις, δημιουργία πάρκων, χώρων άθλησης και αναψυχής και πάντα με χρήση των πλέον σύγχρονων ποιοτικών υλικών, σε κάθε έργο υποδομής. Η αναγνώριση της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλουμε μας γεμίζει χαρά και ευχαριστούμε πάρα πολύ για την τιμητική αυτή διάκριση», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Την πλακέτα παρέλαβε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Άννυ Καυκά

Την πλακέτα παρέλαβε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Άννυ Καυκά. Μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Μάριο Κασσέρη υποδέχθηκαν τους μαθητές και τους ενημέρωσαν διεξοδικά για τις περιβαλλοντικές δράσεις, στο περίπτερο του Δήμου Γλυφάδας το οποίο έχει ως θεματικές ενότητες τον καθαρισμό των ακτών και της παραλίας και την δενδροφύτευση του Υμηττού.

Την Έκθεση επισκέφθηκε η Αντιδήμαρχος Πρασίνου και φροντίδας του Δήμου για τα αδέσποτα ζώα, Μαίρη Μηλιαρέση

Παράλληλα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και για άλλες δράσεις, όπως π.χ. η ανακύκλωση οικιακού λαδιού και ορυκτέλαιου, η ανακύκλωση ελαστικών, ο τρόπος διαχείρισης οικοδομικών υλικών και η χρήση drones για την προστασία του περιβάλλοντος.

Την Έκθεση επισκέφθηκε επίσης η Αντιδήμαρχος Πρασίνου και φροντίδας του Δήμου για τα αδέσποτα ζώα, Μαίρη Μηλιαρέση.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ