Ύδρα: 58χρονος πέταξε γατάκι από 8 μέτρα – Του επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στον 58χρονο που πέταξε από τον πρώτο όροφο ταβέρνας στην Ύδρα ένα ανυπεράσπιστο γατάκι επειδή ανέβηκε στο τραπέζι όπου έτρωγε με την παρέα του.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σήμερα, Δευτέρα στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, μετά την μεταγωγή του στον εισαγγελέα.

Το αποτρόπαιο περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής (30/4). Φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν αίματα στο πλακόστρωτο μπροστά από την ταβέρνα, πράγμα που σημαίνει πως το μικρό ζώο τραυματίστηκε από την πτώση.

Σύμφωνα με δημοσιεύμα του in.gr, περαστικοί που υπήρξαν μάρτυρες του σκηνικού δεν δίστασαν να κάνουν παρατήρηση στον 58χρονο, ο οποίος δεν έδειξε ίχνος μεταμέλειας και ντροπής, αντιθέτως κόμπαζε για την πράξη του.

«Εγώ την πέταξα, έχεις πρόβλημα;» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά σε μία γυναίκα ο 58χρονος.

Μία γυναίκα που βρισκόταν στην παρέα του 58χρονου δήλωσε πως δεν είχε σκοπό να βλάψει το ζώο, αλλά «αιφνιδιάστηκε και αντέδρασε με λάθος τρόπο, επειδή η σύζυγός του έχει φοβία με τις γάτες».

Ο 58χρονος θα μεταχθεί εκ νέου αύριο στο δικαστικό μέγαρο Πειραιά, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την ακραία συμπεριφορά σε βάρος του μικρόσωμου ζώου.

Σημειώνεται επίσης πως το πρόστιμο των 15.000 ευρώ που του έχει επιβληθεί είναι το ανώτατο διοικητικό πρόστιμο για αυτές τις περιπτώσεις. Εάν όμως η δίωξη είναι σε βαθμό κακουργήματος τότε το πρόστιμο θα αυξηθεί.

Σημειώνεται ότι το κατάστημα που συνέβη το περιστατικό διαθέτει κάμερες που ενδεχομένως έχουν καταγράψει τον τρόπο που έδρασε ο δράστης.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ