Αχαρνές Αττικής: Κατασχέθηκαν πέντε άλογα και ένα πουλάρι που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες σε αδόμητα οικόπεδα (φωτο & βίντεο)

Στην υπεύθυνη φροντίδα της ΜΚΟ Save a Greek Stray βρίσκονται πλέον πέντε άλογα και ένα πουλάρι που ζούσαν χωρίς επιμέλεια ή επίβλεψη, σε άθλιες συνθήκες, σε δύο αδόμητα οικόπεδα στον Δήμο Αχαρνών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΜΚΟ, μετά από ανώνυμη καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Αχαρνών και αφού έγινε αυτοψία από την αστυνομία και την κτηνιατρική υπηρεσία της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής, τα ιπποειδή κατασχέθηκαν την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.

Η κτηνιατρική, αξιολογώντας τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ζώων συνέστησε την απομάκρυνση τους από τους χώρους διαβίωσης και η Εισαγγελία Αθηνών για την Προστασία των Ζώων εξέδωσε διάταξη για την οριστική αφαίρεσή τους και την παράδοσή τους στην Save a Greek Stray.

«Θέλουμε να τονίσουμε ότι όλα έγιναν σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος για την ευζωία των ζώων, χωρίς δικαιολογίες και καθυστερήσεις από τα εμπλεκόμενα μέρη, και κυρίως σύμφωνα με όσα ορίζει η ηθική απέναντι στα ζώα. Το γεγονός μάλιστα ότι πρόκειται για ιπποειδή, των οποίων η ευημερία συχνά ερμηνεύεται στρεβλά και προστατεύεται αποσπασματικά μονάχα, κάνει όλη την επιχείρηση ακόμα πιο συγκινητική, αλλά και σημαντική», εξηγεί η ΜΚΟ στην ανακοίνωσή της σχετικά με την αφαίρεσή τους.

Όπως επισημαίνει, τα ζώα ήταν πολύ υποσιτισμένα, μονίμως δεμένα, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, απεριποίητα και το ένα από τα άλογα βρισκόταν σε απελπιστική ψυχολογική κατάσταση εξαιτίας του μόνιμου εγκλεισμού του, κουνώντας το κεφάλι του ρυθμικά πέρα δώθε συνεχώς.

«Οι αρμόδιες αρχές μάς εμπιστεύτηκαν για να αναλάβουμε τα ταλαιπωρημένα αυτά ζώα», τονίζει.

Μετά από συντονισμό και με τη συνδρομή εξειδικευμένου συνεργάτη της ΜΚΟ, πραγματοποιήθηκε η απομάκρυνσή τους από τον χώρο, και πλέον βρίσκονται με τους εθελοντές.

Η ΜΚΟ ενημερώνει ότι θα γίνουν σε όλα τα ιπποειδή αιματολογικές εξετάσεις και αποπαρασιτώσεις, θα εξεταστούν από εξειδικευμένο κτηνίατρο, θα αναρρώσουν, θα δυναμώσουν και τα δύο αστείρωτα αρσενικά θα στειρωθούν.

Εάν όλα πάνε καλά και τα ζώα ανακάμψουν, θα αναζητήσουν υπεύθυνη υιοθεσία.

Εάν όλα πάνε καλά και τα ζώα ανακάμψουν, θα αναζητήσουν υπεύθυνη υιοθεσία. (Φωτο Facebook | Save a Greek Stray)

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι ενεπλάκησαν στη διαδικασία διάσωσης των ζώων αυτών, τον ευαισθητοποιημένο συμπολίτη μας, ο οποίος βρήκε το θάρρος και κατήγγειλε την άθλια κατάσταση που επικρατούσε, την κτηνιατρική υπηρεσία Ανατολικής Αττικής, το Α.Τ. Αχαρνών, καθώς και την Εισαγγελέα κ. Μήτρου και το προσωπικό της Εισαγγελίας Προστασίας Ζώων», αναφέρει η Save a Greek Stray η οποία ευελπιστεί ότι το περιστατικό αυτό θα συντελέσει στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση αρχών και πολιτών για την αποτελεσματικότερη προστασία όλων των ζώων ανεξαιρέτως και την απάλειψη φαινομένων κακοποίησης τους.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ