Αχαρνές Αττικής: Εθελοντές εντόπισαν σκυλιά σε άθλιες συνθήκες σε απομονωμένο οικόπεδο – Άφαντα τα ζώα δύο ώρες αφότου υποβλήθηκε η μήνυση στην αστυνομία

Με την ίδια την αθλιότητα ήρθαν αντιμέτωποι οι εθελοντές του ΜΚΟ Save a Greek Stray όταν εντόπισαν σκυλιά που ζούσαν σε απομονωμένο οικόπεδο μέσα σε τραγικά κελιά και ανθυγιεινές συνθήκες.  

Στις φωτογραφίες που μοιράστηκε ο οργανισμός φαίνονται οι χώροι του μικρού οικοπέδου και τα ζώα συντροφιάς που ζούσαν ανάμεσα σε λύματα, σκουπίδια, λαμαρίνες και κόπρανα μηνών.

Σύμφωνα με το Save a Greek Stray, οι εικόνες είναι από δύο διαφορετικές επισκέψεις, με μερικές εβδομάδες διαφορά. Το οικόπεδο βρίσκεται στο Δήμο Αχαρνών, χωμένο κάπου ανάμεσα σε ένα δύσβατο ρέμα και σε αχανή φυτώρια, χωρίς εμφανή πρόσβαση από πουθενά, στο οποίο έγιναν μάρτυρες ενός απομονωμένου οικοπέδου με πρόχειρη περίφραξη και ορισμένα πολύ μικρά κελιά φτιαγμένα από τσιμεντόλιθους.

Εκεί έζησαν για άγνωστη περίοδο τα σκυλιά που βλέπετε στις φωτογραφίες, και πιθανότατα και πολλά ακόμα, αναφέρει ο ΜΚΟ.

Τα ζωάκια ζούσαν ανάμεσα σε λύματα, σκουπίδια, λαμαρίνες και κόπρανα μηνών (Φωτο Save a Greek Stray)

Ο φιλοζωικός οργανισμός επισημαίνει ότι τα ζώα που είδα στην πρώτη επίσκεψη δεν ήταν τα ίδια με την δεύτερη ενώ τονίζει ότι και τις δυο φορές που πήγαν, τα ζώα ήταν ράτσας ως επί το πλείστον κυνηγετικά, καθώς και ένα επανιέλ, ένα σέτερ και ένα κουτάβι Καυκάσου.

«Το τι σημαίνει ο αυξομειούμενος αυτός αριθμός ζώων μπορούμε μόνο να φανταστούμε», υπογραμμίζει ο οργανισμός ο οποίος ενημερώνει ότι προχώρησε σε μήνυση κατά αγνώστου προκειμένου να ληφθούν μέτρα, να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, να διασωθούν τα ζώα, και φυσικά να εντοπιστούν και οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι ιδιώτες.

Τα κλουβιά άδειασαν δια μαγείας…

Δύο ώρες αφότου υποβλήθηκε η μήνυση στην αστυνομία, προχώρησαν με εντολή εισαγγελέα σε επίσημη αυτοψία του χώρου, παρουσία αστυνομικών και κλιμακίου του Δήμου Αχαρνών, όπου διαπιστώθηκαν οι πραγματικά χείριστες συνθήκες που επικρατούσαν ωστόσο τα ζώα δεν υπήρχαν πουθενά και τα κλουβιά ήταν άδεια.

«Τα κλουβιά αυτά είχαν αδειάσει στο διάστημα των δύο ωρών που μεσολάβησαν μεταξύ της καταγγελίας και της αυτοψίας. Ενδεικτικό ήταν ότι στο χώμα υπήρχαν ακόμα λιμνάζοντα νερά, μια μέρα με πολλή ζέστη που το νερό εξατμίζεται σε μερικά λεπτά», αναφέρει και συνεχίζει ότι «λίγο πιο έξω από την περίφραξη βρήκαμε ένα παρατημένο μπόγια, και ένα νεαρό σκυλί να περιφέρεται ελεύθερο σε άθλια κατάσταση, απίστευτα φοβισμένο, υποσιτισμένο και με ψώρα».

Σύμφωνα με το Save a Greek Stray, το σκυλί που το αναγνώρισαν από προηγούμενες φωτογραφίες, έμενε μέσα στο τελευταίο κλουβί μπαίνοντας αριστερά, είναι το μόνο που σώθηκε και πλέον με τους εθελοντές και την λένε Πασχαλιά.

Το σκυλάκι της φωτογραφίας είναι το μόνο που σώθηκε (Φωτο Save a Greek Stray)

«Τι έγιναν τα υπόλοιπα σκυλιά που απομακρύνθηκαν από εκεί άρον άρον, μέσα σε δυο ώρες, δεν μπορούμε να ξέρουμε, και είναι το μόνο που σκεφτόμαστε. Τι να γίνανε, που να είναι, ποια να είναι η τύχη τους, και αυτών, και τόσων άλλων που υποφέρουν με την ανοχή και την συνενοχή πολλών ανθρώπων, και όχι μόνο του βασανιστή τους», αναφέρει ο ΜΚΟ που υπόσχεται ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε ο υπεύθυνος να έρθει αντιμέτωπος με όποιες κυρώσεις επιβάλλει ο νόμος και παράλληλα τονίζει ότι δεν θα σταματήσει μέχρι να βρουν τι απέγινε κάθε ένα από εκείνα τα σκυλιά που είδαν με τα μάτια τους οι εθελοντές και που δεν κατάφεραν να τα βοηθήσουν, εξαιτίας όπως χαρακτηριστικά γράφει “των γνωστών καρεκλοκένταυρων των δημοσίων υπηρεσιών, που φροντίζουν κάθε φορά να παρατείνουν το μαρτύριο των ζώων, εξυπηρετώντας προσωπικά συμφέροντα, σε μια Ελλάδα όπου το ρουσφέτι έχει αντικαταστήσει κάθε ηθική αξία”.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ