Θεσσαλονίκη: Έσωσαν δύο σκυλιά που ζούσαν σε διαμέρισμα σε άθλιες συνθήκες στο Ωραιόκαστρο – Συνελήφθη ο 38χρονος ιδιοκτήτης

Δύο σκυλάκια που ζούσαν σε διαμέρισμα σε ανθυγιεινές συνθήκες και με σημάδια εγκατάλειψης στο Ωραιόκαστρο, σώθηκαν χάρη στην έγκαιρη και άμεση επέμβαση ομάδας εθελοντών διάσωσης ζώων.

Σύμφωνα με όσα περιγράφει η ομάδα «Animal Rescue and Defence Squad», πριν λίγες ημέρες δέχτηκε καταγγελία για δύο σκυλάκια τα οποία ζούσαν σε διαμέρισμα σε άθλιες συνθήκες.

Αφού ενημέρωσαν τον αστυνόμο κ. Παπαδόπουλο στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, οργανώθηκε μία επιχείρηση για την διάσωση και αφαίρεση των ζώων.

Συνελήφθη ο 38χρονος ιδιοκτήτης του ενός σκύλου, ενώ αναζητείται ο 31χρονος αδερφός του, ιδιοκτήτης του άλλου σκύλου.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχε η εταιρεία εκπαίδευσης σκύλων  Woofland, ο συμβεβλημένος κτηνίατρος του Δήμου Ωραιοκάστρου κ. Καραμήτρος αλλά και ο Δήμος Ωραιοκάστρου.

διαμέρισμα
Φωτο Facebook | Animal Rescue and Defence Squad

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για υπόθεση που αφορά σε παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ωραιοκάστρου και αρμόδιο προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης σε θέματα ευζωίας των ζώων, συνέλαβαν απογευματινές ώρες χθες (26-09-2023) 38χρονο ημεδαπό.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Δήμο Ωραιοκάστρου και την αρμόδια εταιρεία για την περισυλλογή και μεταφορά αδέσποτων ζώων του Δήμου, εντοπίσθηκαν σε διαμέρισμα δύο σκυλιά, τα οποία διέμεναν σε ακατάλληλες συνθήκες και με σημάδια εγκατάλειψης. Τα ζώα παραδόθηκαν στην αρμόδια εταιρεία και μεταφέρθηκαν σε κτηνίατρο για περαιτέρω έλεγχο.

Συνελήφθη ο 38χρονος ιδιοκτήτης του ενός σκύλου, ενώ αναζητείται ο 31χρονος αδερφός του, ιδιοκτήτης του έτερου σκύλου.

Επιπλέον, σε βάρος του επιβλήθηκαν δύο διοικητικά πρόστιμα για τους κανόνες ευζωίας και την παράλειψη εμπρόθεσμης σήμανσης του ζώου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ