Γάτα που αγνοείτο για 11 χρόνια επανενώνεται με την οικογένειά της

Μπορεί να πέρασαν 11 χρόνια από τότε που η Σίαν Σέξτον δήλωσε την εξαφάνιση της γάτας της, Ντέιζι, αλλά η ζωή βρήκε τον τρόπο να διασταυρώσει ξανά τους δρόμους τους και να φέρει ξανά τη μία στην αγκαλιά της άλλης!

Πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση εξαφάνισης κατοικιδίου με αίσιο τέλος, μετά από 11 ολόκληρα χρόνια. Η Ντέιζι, η γάτα τής Σέξτον, είχε μετακομίσει μαζί με την ιδιοκτήτριά της στο Caerphilly της Ουαλίας το 2012, όπου τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για τις δυο τους, αφού η Ντέιζι σύντομα χάθηκε και η Σέξτον παρά τις προσπάθειες για να τη βρει, δεν τα κατάφερε.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, 11 χρόνια μετά από την τελευταία φορά που ήταν μαζί, η Σέξτον έλαβε ένα τηλεφώνημα από έναν κτηνίατρο στο Caerphilly, ο οποίος της είπε ότι μια γάτα με μικροτσίπ που περιείχε τα στοιχεία της, είχε βρεθεί στο κτηνιατρείο του.

«Είμαι ακόμα σε κατάσταση σοκ», δήλωσε η 43χρονη Σέξτον, η οποία εν τω μεταξύ είχε μετακομίσει και πάλι, αυτή τη φορά εγκαταλείποντας το Caerphilly για το Rhydyfelin και φυσικά δεν περίμενε πως θα συναντούσε ξανά τη γάτα της, μετά από τόσο καιρό και σε άλλη περιοχή.

Η Ντέιζι μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο από ντόπιους που την βρήκαν να ζει ως αδέσποτη και ανησύχησαν για την υγεία της. Εκεί, διαπιστώθηκε πως έπασχε από γρίπη, ενώ όπως ανέφερε αργότερα η ιδιοκτήτριά της, «φτερνιζόταν και βαριανάσαινε και (οι άνθρωποι που την πήγαν στον κτηνίατρο) πίστευαν ότι δεν θα επιβίωνε άλλον έναν χειμώνα έξω».


Photo: Sian Sexton
Photo: Sian Sexton

Στα 17 της πλέον χρόνια, στην ίδια ηλικία με την αδελφή της, την Ντόρι, η οποία κρατούσε συντροφιά στη Σέξτον για όλα αυτά τα χρόνια, η Ντέιζι ανταποκρίνεται καλά στη φαρμακευτική αγωγή. «Επέζησε όλο αυτό το διάστημα και τώρα, στις τελευταίες μέρες της, επιστρέφει επιτέλους σε εμάς», δήλωσε η Σέξτον, προσθέτοντας: «Ελπίζουμε να μπορέσει να ζήσει τις υπόλοιπες μέρες της μαζί μας».

Όταν η Ντέιζι αναρρώσει πλήρως, θα επανενωθεί με την αδελφή της και θα γνωρίσει τις δύο νέες γάτες του σπιτιού, την Τίλι και τη Σπαρκλ. «Θα είναι πραγματικά ενδιαφέρον να συναντηθούν ξανά. Αναρωτιέμαι αν θα αναγνωρίσουν η μία την άλλη», είπε η Σέξτον.

Η ίδια περιέγραψε την Ντέιζι ως «αξιαγάπητη» και ως μια γάτα που μονίμως επιζητά την προσοχή, ακόμα και τώρα, έπειτα από ένα τόσο μεγάλο διάστημα αδέσποτης ζωής στους δρόμους του Caerphilly. Σύντομα, η ίδια και ο σύζυγός της θα μετακομίσουν στο Bridgend, πράγμα που σημαίνει ότι η Ντέιζι «ίσως χρειαστεί να γίνει και πάλι γάτα σπιτιού», ανέφερε η ίδια γελώντας.


Με πληροφορίες από BBC


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ