Στο απροχώρητο η κατάσταση με τη διαχείριση αδέσποτων στον Δήμο Νέας Ζίχνης Σερρών

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση με τα αδέσποτα ζώα στην περιοχή Μαυρόλοφος στο Δήμος Ν. Ζίχνης Σερρών με τους κατοίκους να καταγγέλλουν την αδιαφορία του δήμου που δεν μεριμνά για την υλοποίηση προγραμμάτων στείρωσης και αποπαρασίτωσης με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές γέννες και πολλά ζωάκια να ζουν στην εξαθλίωση.

Αποδέκτης των καταγγελιών είναι η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) και απευθυνόμενη με επιστολή της στον δήμαρχο Νέας Ζίχνης, Παντελή Μπόζη, αναφέρεται στην επείγουσα ανάγκη διαχείρισης αδέσποτων ζώων.

Ολόκληρη η επιστολή της ΠΦΠΟ προς τον δήμαρχο Νέα Ζίχνης

Κύριε Δήμαρχε,

Λάβαμε καταγγελίες ότι στην Ζίχνη Σερρών περιοχή Μαυρόλοφος, όπου καταγράφουν πως «η κατάσταση με τα αδέσποτα ζώα έχει φτάσει στο απροχώρητο… υπάρχουν πάρα πολλές νέες γεννήσεις με τα γνωστά επακόλουθα που όλοι γνωρίζουμε… πατημένα νεογέννητα σκυλιά από αυτοκίνητα, εξαθλίωση, κανιβαλισμοί και αρρώστιες».

Επί λέξει αναφέρουν: «Ο Δήμος δεν ενδιαφέρεται, απλά υποκρίνεται ότι ενδιαφέρεται, το μόνο που κάνει είναι να προσποιείται πως καταγράφει τα στοιχεία μας όταν παίρνουμε τηλέφωνο και λέει ότι θα μεριμνήσει, πράγμα που δεν το κάνει αν και λαμβάνει χρήματα για υλοποίηση προγραμμάτων στείρωσης και αποπαρασίτωσης… αυτό γίνεται τα τελευταία πολλά χρόνια… μόνο μεμονωμένες και εξαιρετικά σπάνιες δράσεις μπόγια για τα μάτια του κόσμου… εξυπακούεται πως μιλούμε για το σύνολο του δήμου, σε όλα τα χωριά».

Επίσης ότι δεν γίνεται περίθαλψη αλλά ούτε και σίτιση των αδέσποτων από τον Δήμο και από κανέναν άλλο με αποτέλεσμα τα ζώα να είναι άρρωστα και να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα. Μάλιστα επιμένουν ότι όταν απευθύνθηκαν στον Δήμο, αντιμετωπίστηκαν με αναποτελεσματικότητα.

Επειδή για όλα τα παραπάνω (σίτιση, στείρωση, περίθαλψη), ο Δήμος είναι αρμόδιος και υπόλογος, σας προτρέπουμε να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις σας σύμφωνα με τον νόμο. Εάν δεν υπάρχει κτηνίατρος, οφείλετε να προκηρύξετε θέση στον Δήμο και μέχρι τότε, οφείλετε να κάνετε σύμβαση με κτηνίατρο που θα έρχεται τακτικά στην Ζίχνη, προκειμένου να στειρώνει ώστε να μην υπάρχουν τόσα νεογέννητα και να περιθάλπει τα αδέσποτα. Επίσης οφείλετε να έχετε επαρκείς ταΐστρες και ποτίστρες σε διάφορα σημεία συγκέντρωσης αδέσποτων, τις οποίες και πρέπει να ανεφοδιάζετε συνεχώς.

Τέλος, καλό θα ήταν να ενημερώσετε και τους συμπολίτες σας, ότι η φιλοζωία είναι δείγμα πολιτισμού, ενώ το φαινόμενο άρρωστων και σκελετωμένων ζώων δυσφημεί τον τόπο σας. (άρθρο 31 Ν 430/21).

Για οποιαδήποτε συνεργασία και βοήθεια, ώστε να βελτιωθεί άμεσα η κατάσταση των αδέσποτων στην Ν. Ζίχνη Σερρών, παρακαλούμε να ενημερώσετε τόσο εμάς όσο και την αρμόδια Ειδική Γραμματεία.

Είμαστε στη διάθεσή σας.

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Η Πρόεδρος
Άννα Τοσούνογλου


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ