Επείγουσα ανάγκη διαχείρισης σκελετωμένων αδέσποτων ζώων στην Κίμωλο

Τεράστιο πρόβλημα διαχείρισης αδέσποτων ζώων στην Κίμωλο αναδεικνύει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) καθώς σύμφωνα με καταγγελίες που λαμβάνει, δεν υπάρχει πρόγραμμα στειρώσεων και περίθαλψης για τα ζώα αλλά ούτε και μέριμνα για τη σίτισή τους από το Δήμο με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν πολλά σκελετωμένα και άρρωστα ζώα.

Ολόκληρη η επιστολή της ΠΦΠΟ προς τον δήμαρχο Κιμώλου, Κωνσταντίνο Βεντούρη:

Λάβαμε καταγγελίες ότι στην Κίμωλο, δεν υπάρχει πρόγραμμα στειρώσεων για τα ζώα, με αποτέλεσμα να υπάρχει υπερπληθυσμός γάτων και να τις δηλητηριάζουν. Επίσης ότι δεν γίνεται περίθαλψη αλλά ούτε και σίτιση των αδέσποτων από τον Δήμο και από κανέναν άλλο με αποτέλεσμα οι γάτες να είναι άρρωστες και σκελετωμένες.

Μάλιστα μας ενημέρωσαν ότι όταν απευθύνθηκαν στον Δήμο, αντιμετωπίστηκαν με παγερή αδιαφορία.

Επειδή για όλα τα παραπάνω (σίτιση, στείρωση, περίθαλψη), ο Δήμος είναι αρμόδιος και υπόλογος, σας προτρέπουμε να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις σας σύμφωνα με τον νόμο. Εάν δεν υπάρχει κτηνίατρος στο νησί, οφείλετε να προκηρύξετε θέση στον Δήμο και μέχρι τότε, οφείλετε να κάνετε σύμβαση με κτηνίατρο που θα έρχεται τακτικά στην Κίμωλο προκειμένου να στειρώνει και να περιθάλπει τα αδέσποτα.

Επίσης οφείλετε να έχετε επαρκείς ταΐστρες και ποτίστρες σε διάφορα σημεία συγκέντρωσης αδέσποτων, τις οποίες και πρέπει να ανεφοδιάζετε συνεχώς.

Επειδή για όλα τα παραπάνω (σίτιση, στείρωση, περίθαλψη), ο Δήμος είναι αρμόδιος και υπόλογος, σας προτρέπουμε να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις σας σύμφωνα με τον νόμο.

Εάν δεν υπάρχει κτηνίατρος στο νησί, οφείλετε να προκηρύξετε θέση στον Δήμο και μέχρι τότε, οφείλετε να κάνετε σύμβαση με κτηνίατρο που θα έρχεται τακτικά στην Κίμωλο προκειμένου να στειρώνει και να περιθάλπει τα αδέσποτα. Επίσης οφείλετε να έχετε επαρκείς ταΐστρες και ποτίστρες σε διάφορα σημεία συγκέντρωσης αδέσποτων, τις οποίες και πρέπει να ανεφοδιάζετε συνεχώς.

Τέλος, καλό θα ήταν να ενημερώσετε και τους συμπολίτες σας, ότι η φιλοζωία είναι δείγμα πολιτισμού, ενώ το φαινόμενο άρρωστων και σκελετωμένων ζώων δυσφημεί το όμορφο νησί σας.

Για οποιαδήποτε συνεργασία και βοήθεια, ώστε να βελτιωθεί άμεσα η κατάσταση των αδέσποτων στην Κίμωλο, παρακαλούμε να ενημερώσετε τόσο εμάς όσο και την αρμόδια Ειδική Γραμματεία.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ