Αρνήθηκε να δώσει τροφές για τα αδέσποτα ο Δήμος Μεσολογγίου – Στο δρόμο τα ζωάκια που φιλοξενεί το καταφύγιο

Άλλο ένα καταφύγιο ζώων αναγκάζεται να διακόψει τη λειτουργία του καθώς ο Δήμος αρνείται τη χορήγηση τροφών.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Μεσολογγίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Προστασίας Ζώων «Ελπίδα», αρνήθηκε τη χορήγηση τροφών για τα αδέσποτα με αποτέλεσμα τα ζωάκια που φιλοξενούνται στο καταφύγιο να βρεθούν στο δρόμο.

Μέσα από την ανακοίνωση του, ο Σύλλογος ενημερώνει τους πολίτες του δήμου Μεσολογγίου ότι μετά την άρνηση του αντιδημάρχου Χρήστου Μασαούτη να δοθούν τροφές, θα ανοιχτεί ο χώρος της «Μοτίβο» καθώς αδυνατούν πλέον να σιτίσουν τα ζώα με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθερα να ταϊστούν από φιλόζωους πολίτες.

«Εμείς έχουμε φτάσει πλέον σε αδιέξοδο καθώς χρειαζόμαστε δύο τσουβάλια την ημέρα για 60 ζώα και καθώς οι χορηγίες την συγκεκριμένη περίοδο είναι ανύπαρκτες. Η δικαιολογία ήταν ότι δεν φτάνουν οι τροφές», αναφέρει ο Σύλλογος.

«Να σημειώσουμε εδώ ότι μας έδιναν μόνο 10 τσουβάλια και εμείς ξαφνικά δημιουργήσαμε πρόβλημα που θα έπρεπε να δίνουν 30. Γνωρίζουμε όλοι ότι κάνοντας τον προϋπολογισμό υπολογίζεις πόσα ζώα υπάρχουν και ανάλογα ζητάς τα χρήματα. Δυστυχώς μας κοροϊδεύουν και δεν βρίσκουμε άλλη λύση. Έχουμε φτάσει στο τέρμα», τονίζει.

Πρόκειται για το δεύτερο κατά σειρά καταφύγιο που προβαίνει σε μία τέτοια απόφαση εξαιτίας της αδυναμίας του Δήμου να τροφοδοτεί τη δομή φιλοξενίας ζώων με τροφές όπως ορίζει ο νόμος.

Θυμίζουμε το δημοσίευμα του pet-in.gr για το την απόφαση αναστολής λειτουργίας του ο καταφυγίου «PAWS – Paros Animal Welfare Society» στο Μαράθι της Πάρου λόγω αδυναμίας του Δήμου να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ