Πάρος: Σε αναστολή λειτουργίας το καταφύγιο στο Μαράθι λόγω αδυναμίας εκπλήρωσης οικονομικών υποχρεώσεων του Δήμου – Έκκληση για φιλοξενίες

Σε αναστολή λειτουργίας θα βρίσκεται από τι αρχές Σεπτεμβρίου το καταφύγιο «PAWS – Paros Animal Welfare Society» στο Μαράθι με κίνδυνο να βρεθούν στο δρόμο αρκετά από τα αδέσποτα ζώα που φιλοξενεί.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που έκανε σήμερα, Τετάρτη 9/8, το καταφύγιο αδέσποτων ζώων «PAWS», πρόκειται να αναστείλει τη λειτουργία του από τις 10 Σεπτεμβρίου 2023 μέχρι νεοτέρας “λόγω αδυναμίας του Δήμου να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις για τα 90 περίπου αδέσποτα ζώα που φιλοξενούνται σήμερα και είναι τσιπαρισμένα στο όνομα του Δήμου”.

Όπως αναφέρει το «PAWS», το καταφύγιο λειτουργεί τα τελευταία χρόνια χάρη στην ευαισθησία φιλόζωων και χορηγιών που στηρίζουν το σημαντικό έργο των εθελοντών: «Δυστυχώς, εδώ και 9 χρόνια και παρ᾽ όλες τις πιέσεις μας με τις αντίστοιχες πάντα ανεκπλήρωτες διαβεβαιώσεις και από τον ίδιο το Δήμαρχο, το καταφύγιό μας το λειτουργούμε αποκλειστικά με δωρεές και κάποιες χορηγίες».

«Ο Δήμος που σύμφωνα με τον Νόμο (4830/21) έχει την ευθύνη και αρμοδιότητα για τα αδέσποτα της Πάρου, είναι παντελώς απών!» τονίζει.

Το «PAWS – Paros Animal Welfare Society» καλεί όσους μπορούν να φιλοξενήσουν κάποια από τα ζωάκια του καταφυγίου, να στείλουν μήνυμα στο Facebook messenger διότι τα υπόλοιπα θα αναγκαστούν να τα αφήσουν ελεύθερα στους δρόμους της Πάρου.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ