Κινδυνεύει να κλείσει το καταφύγιο «Stray Paws Santorini» – Ο άνισος αγώνας και η έλλειψη βοήθειας από το Δήμο

Τα έξοδα ενός καταφυγίου ζώων είναι πολλά και ατελείωτα. Ο χρόνος, ο κόπος, το άγχος και η καθημερινή φροντίδα των αδέσποτων ζώων είναι ένας αγώνας που χρήζει στήριξης από όλες τις πλευρές.

Αυτή τη στήριξη ζητάει και το καταφύγιο στη Σαντορίνη «Stray Paws» που κινδυνεύει να κλείσει αφού οι εθελοντές αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα υπέρογκα έξοδα μόνοι τους και χωρίς την συνεργασία του κρατικού μηχανισμού.

Όπως αναφέρουν μέσα από ανακοίνωση τους, οι άνθρωποι που τους στηρίζουν οικονομικά σε αυτόν τον άνισο αγώνα που δίνουν, γνωρίζουν πολύ καλά πως οι άπειρες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν είναι ο λόγος που δεν μπορούν να συνεχίσουν να δέχονται στο καταφύγιο ζώα που χρειάζονται βοήθεια.

Παρ᾽ όλα αυτά, το καταφύγιο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά και να φροντίζει περίπου 80 αδέσποτα εντός αυτού και αμέτρητα εκτός, παρέχοντας τροφή και νερό σε πολλά σημεία του νησιού ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρουν, ο Δήμος Θήρας δεν παρέχει την παραμικρή βοήθεια στο καταφύγιο ούτε σε τροφές ούτε σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με αποτέλεσμα όλα τα έξοδα να καλύπτονται από το σωματείο που στηρίζεται σε δωρεές.

αγώνας
Ένα από τα πολλά αδεσποτάκια του καταφυγίου ο πανέμορφος Σποτ το Kurzhaar (Φωτο: Stray Paws Santorini/facebook)

Μιλώντας στην Χαρά Καπότου από το santorinimagazine.gr, η Μυρτώ Μπουγιούκα, υπεύθυνη του Φιλοζωϊκού Σωματείου Σαντορίνης δήλωσε ότι με τον Δήμο Θήρας έχουν διαρραγεί οι σχέσεις τους από το πρώτο καταφύγιο που διατηρούσε το σωματείο δίπλα από την χωματερή που τους είχε παραχωρήσει ο Δήμος. Σε έναν χώρο που δεν μπορούσε να συνεχίσει να λειτουργεί γιατί είναι προστατευόμενη περιοχή και σύμφωνα με τον Δήμο Θήρας έπρεπε να μεταφερθεί σε άλλο σημείο του νησιού.

Η κ. Μπουγιούκα ελπίζει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και να μην κλείσει το καταφύγιο ενώ λέει πως το ιδανικό θα ήταν να επιτευχθεί ένα πεδίο συνεργασίας μεταξύ των ανθρώπων που αγαπούν τα ζώα στο νησί αλλά και των φιλοζωικών σωματείων και του Δήμου θήρας, ώστε να υπάρξει κοινή αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Η βοήθεια όλων σας είναι πολύ σημαντική καθώς κάθε μήνα χρειαζόμαστε μια πολύ μεγάλη ποσότητα τροφής για όλα τα αδεσποτάκια μας μέσα και έξω από το καταφύγιο, και ο Δήμος Θήρας αρνείται να μας παρέχει κάθε είδους βοήθεια», αναφέρουν ενώ εξηγεί ότι το χρέος σε pet shop έχει αγγίξει τα 1.000 ευρώ και τα αποθέματα τροφών στην αποθήκη για άλλη μια φορά τελείωσαν.

«Εκλιπαρούμε για την βοήθεια σας προκειμένου να μπορούμε να σιτίζουμε επαρκώς όσα περισσότερα ζωάκια μπορούμε», τονίζουν.


Σχετικά με το «Stray Paws Santorini»

Το φιλοζωικό σωματείο δημιουργήθηκε το 2020 λόγω της απεριόριστης αγάπης τους για τα ζώα και του τεράστιου αριθμού αδέσποτων ζώων στο νησί της Σαντορίνης αλλά και της Ελλάδας γενικότερα.

Το καταφύγιο βρίσκεται σε μία πολύ όμορφη τοποθεσία έκτασης 12 στρεμμάτων στον Πύργο της Σαντορίνης. Σε αυτόν τον χώρο η Μυρτώ και ο Βασίλης φιλοξενούν πάνω από 90 ζωάκια τα οποία έχουν σωθεί από τον δρόμο.

Οι χώροι που φιλοξενούνται τα ζωάκια είναι μεγάλοι και άνετοι, με πολλά σημεία σκίασης, καθαρό νερό και φαγητό καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας ενώ καθημερινά γίνεται και προαυλισμός.

Μετά από κάθε διάσωση το ζωάκι μεταφέρεται στο κτηνιατρείο για τις απαραίτητες εξετάσεις, εμβολιασμό ή στείρωση και φιλοξενείται στο καταφύγιό μας μέχρι την ημέρα της υιοθεσίας του.

Γίνε Ανάδοχος ή Εθελοντής
https://straypaws-santorini.com

Υποστήριξε το έργο τους
https://paypal.me/straypawssantorini?country.x=GR…
IBAN:GR7101713600006360162775012
PIRAEUS BANK
SWIFT-BIC: PIRBGRAA
Beneficiary: STRAY PAWS SANTORINI


Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ