Κτηνωδία στην Εύβοια: Φόλες σκορπούν το θάνατο στον Ταξιάρχη Αιδηψού – Μαζική εξόντωση γατών και σκύλων

Σε απόγνωση είναι οι φιλόζωοι με τα πολλαπλά περιστατικά δηλητηριάσεων ζώων με φόλες στην Αιδηψό.

Μετά την μαζική εξόντωση γατών, μια νέα καταγγελία από κάτοικο στον Ταξιάρχη Αιδηψού που βρήκε δύο σκυλιά, νεκρά έξω από την πόρτα της αυλής του, τη Δευτέρα 7/8 τα οποία ήταν και τα δύο στειρωμένα και τσιπαρισμένα στο Δήμο Ιστιαίας, ενώ χθες, Τρίτη 8/8 εντόπισαν άλλο ένα σκυλάκι νεκρό με τον ίδιο τρόπο.

Ο καταγγέλλων ενημέρωσε άμεσα την Αστυνομία, το Δήμο, τους φιλόζωους, την Πανελλαδική Φιλοζωικής και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ), όπως είχαν γράψει σε προηγούμενη αναφορά του.

Η ARTEMIS-Φιλοζωικός Σύλλογος Εθελοντών Βόρειας Εύβοιας και η ΠΦΠΟ, έχουν κάνει αλλεπάλληλα διαβήματα και καταγγελίες στο τοπικό Αστυνομικό τμήμα και την Αστυνομική Διεύθυνσης Εύβοιας.

Οι εθελοντές του σωματείου Άρτεμις, ενημερώνουν ότι η κατάσταση με τις φόλες στη Βόρεια Εύβοια έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και ζητούν την άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας.

Είναι υποχρέωσή τους:

  • να καλέσουν την κτηνιατρική υπηρεσία και τον Δήμο για να πάνε τα πτώματα για τοξικολογικές εξετάσεις ώστε να βρουν το δηλητήριο
  • να συγκεντρώσουν μαρτυρίες έστω και για υποψίες για το ποιοι βάζουν φόλες
  • να γίνουν έρευνες στα σπίτια των υπόπτων για να εντοπιστεί αν έχουν στην κατοχή τους τα δηλητήρια που σκότωσαν τα ζώα
  • να αξιοποιηθεί υλικό από κάμερες αν υπάρχουν στην περιοχή

Επιπλέον, καλούν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να κάνει ενημέρωση και εκπαίδευση των Αστυνομικών στην Βόρεια Εύβοια και στην υπόλοιπη χώρα για τα θέματα προστασίας των ζώων αλλά και τους Δήμους των περιοχών που εμφανίζονται περιστατικά με φόλες να τις γεμίσουν με αφίσες, ότι οι φόλες είναι κακούργημα.

«Δε θα σταματήσουμε να πιέζουμε την Αστυνομία και την Πολιτεία να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους. Οι φωνές μας πρέπει να είναι συνεχείς και πολλές για να ακουστούν δυνατά. Φτάνει πια!», τονίζουν.

Άμεση αναφορά περιστατικών δηλητηριάσεων

Με αφορμή τα αλλεπάλληλα περιστατικά με φόλες, η ΠΦΠΟ ενημερώνει όλα τα φιλοζωικά σωματεία καθώς και κάθε πολίτη πως όταν πέφτει στην αντίληψή τους περιστατικό δηλητηρίασης ή ύπαρξης φόλας σε μια περιοχή πρέπει να ενημερώνουν αμέσως με ηλεκτρονικό μήνυμα μέσα στο πρώτο 24ωρο και να αναφέρουν εάν υπάρχουν κάμερες στην περιοχή.

«Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, πρέπει να ζητάμε διαρκώς από την Πολιτεία, τις διωκτικές και δικαστικές αρχές να αναλάβουν δράση», αναφέρουν.

«Δεν θέλουμε να γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες αποτρόπαιων εγκλημάτων, δεν μπορούμε να τρέχουμε αλλόφρονες με ζώα που σπαρταράνε και ξεψυχάνε, δεν αντέχουμε άλλο να συνεχίζεται η φρίκη της φόλας», υπογραμμίζουν.

«Η σύλληψη και η τιμωρία έστω και κάποιων δραστών, μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά για άλλους, μπορεί να καλλιεργήσει την συνείδηση ότι η φόλα είναι ΕΓΚΛΗΜΑ και όχι τρόπος για να λιγοστέψουν τα άστεγα ζώα», τονίζουν.



Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ