Δράμα: Μαζική εξολόθρευση αδέσποτων ζώων με φόλες κυανιούχου άλατος σε Παρανέστι και Νικηφόρο του Δήμου Παρανεστίου

Με περιοχές τις Ελλάδας να πλήττονται από τις πυρκαγιές και τους εθελοντές να τρέχουν να σώσουν όσα ζώα μπορούν, οι δράστες που δολοφονούν αδέσποτα συνεχίζουν τη παράνομη δράση τους, αυτή τη φορά στη Δράμα.

Σε χωριά της Δράμας, έξι σκυλιά και γάτες έχουν βρει βασανιστικό θάνατο από φόλες, μία πρακτική που γίνεται συστηματικά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία που έλαβε το το σωματείο «Πανελλαδικό Κίνημα Κατά της Κακοποίησης των Ζώων», στο Παρανέστι καθώς και στον Νικηφόρο του Δήμου Παρανεστίου, άγνωστοι έριξαν φόλες κυανιούχου άλατος, μία παράνομη πράξη που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το σωματείο, ένας σκύλος στάλθηκε για νεκροψία και πάρθηκε δείγμα, το οποίο εστάλη στο Εθνικό Τοξικολογικό Εργαστήριο Αθηνών, ενώ τα στοιχεία δόθηκαν στο Α.Τ. Παρανεστίου.

«Στο χωριό αυτό ζουν το πολύ 100 άνθρωποι. Πόσο δύσκολο είναι να βρουν τον ένοχο;», τονίζει.

«Χρειάζεται περαιτέρω πίεση και γι’ αυτό σας ενημερώνω», είπε η καταγγέλλουσα στο σωματείο, καταλήγοντας ότι ζητά τη συνδρομή του ως μέσο πίεσης προς το δήμο και το Α.Τ. για να βρεθεί ο δράστης.


Παρακάτω η ανάρτηση του «Πανελλαδικού Κινήματος Κατά της Κακοποίησης των Ζώων»

Το σωματείο επίσης αναφέρει ότι πέρα από τον σοβαρό κίνδυνο που διατρέχουν τα κατοικίδια, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και στην πανίδα αλλά και χλωρίδα των περιοχών αυτών καθώς οι συγκεκριμένες φόλες υδροκυανίου μπορούν να καταναλώσουν και τα ζώα των βουνών όπως επίσης να διοχετευτούν και στον υδροφόρο ορίζοντα προσθέτοντας σοβαρό πρόβλημα στις πηγές των χωριών, ακόμα και των πόλεων.

Παράλληλα εφιστούν την προσοχή σε όλους καθώς είναι επικίνδυνο και για τον άνθρωπο και δεν θα πρέπει να πιαστούν με γυμνά χέρια.

«Μεγάλη προσοχή και στα μικρά παιδιά που δεν ξέρουν τι μπορεί να κρύβει και να το δουν σαν παιχνίδι. Όσοι έχετε τετράποδο ή είστε ευαισθητοποιημένοι με το θέμα κοινοποιήστε προς άμεση ενημέρωση…», υπογραμμίζουν.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ