Συγκλονίζει η φωτογραφία με το θλιμμένο σκυλάκι στη φωτιά της Οινόης του φωτορεπόρτερ Νίκου Χριστοφάκη (Βίντεο)

Πολλά ζώα έχασαν την ζωή τους εξαιτίας των πυρκαγιών που ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες προκαλώντας ανείπωτη θλίψη και οργή για την άδικη απώλεια αυτών των ψυχών.

Οι εικόνες που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα με τις ανεπανόρθωτες ζημιές που έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές συνταράσσουν. Μία φωτογραφία ωστόσο με έναν σκύλο να στέκεται λυπημένο, φοβισμένο και φανερά ταλαιπωρημένο σε γκρεμό με το τοπίο πίσω του να τυλίγεται στις φλόγες, έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Το στιγμιότυπο είναι του φωτορεπόρτερ Νίκου Χριστοφάκη που βρέθηκε στο μέτωπο για να καλύψει τα γεγονότα. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι yes» του Open, ο κ. Χριστοφάκης εξήγησε πώς τράβηξε την φωτογραφία με το σκύλο στην περιοχή Οινόης – Μαγούλας να κοιτά θλιμμένο την κάμερα.

«Ήμουν εκεί για να καλύψω τα γεγονότα. Σταμάτησα για λίγο για να δω τον χώρο. Σε έναν λόφο συνάντησα δύο σκυλάκια, τα οποία ήταν τρομαγμένα και κοιτώντας από κάτω είδα ότι υπήρχε μια μονάδα παραγωγής, μια φάρμα, που είχε αρχίσει να καίγεται», είπε ο Νίκος Χριστοφάκης.

«Αυτό το σκυλάκι στάθηκε και με κοίταγε. Δεν έκανα κάποιο βήμα μπροστά ή πίσω για να το βγάλω, γιατί δεν ήθελα να το τρομάξω. Είχε και γκρεμό πίσω. Και, όπως κοιταζόμασταν έβγαλα αυτή τη φωτογραφία», πρόσθεσε.

Ο φωτορεπόρτερ αφού τράβηξε τη φωτογραφία πλησίασε το σκυλάκι, αλλά αυτό τρόμαξε και απομακρύνθηκε. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν το σκυλάκι είχε ιδιοκτήτη ή αν σώθηκε από τις φλόγες.

«Μόλις έβγαλα τη φωτογραφία, το πλησίασα και άρχισε να τρέχει. Το καλό είναι ότι πήγε προς τη μεριά που υπήρχε μία άλλη μονάδα και έριχναν νερό. Εκείνη την ώρα κατέβαινε και η πυροσβεστική.Το σκυλάκι είχε και ένα λουράκι πάνω του από ό,τι είδα. Αλλά δεν ξέρω αν άνηκε σε κάποιον ή ήταν από τις βιομηχανίες», είπε.

Σύμφωνα πάντως με τον κτηνίατρο κ. Μάνο Βορίσση, το σκυλάκι δεν είναι πυρόπληκτο αφού όπως φαίνεται από τη φωτογραφία, πάσχει από σαρκοπτική ψώρα, λεϊσμανίωση, δεμοδεκτική ψώρα κλπ.

«Αποτυπώνει την αδιαφορία των πολλών ανθρώπων για τη ζωή τους», τονίζει ο κ. Βορίσσης στην ανάρτησή του.


Μπορείτε να ακολουθήσετε τον Νίκο Χριστοφάκη στο instagram


Σε περίπτωση που αδυνατείτε να εκκενώσετε λόγω ύπαρξης πολλών ζώων δικών σας ή βρείτε εγκλωβισμένα ζώα σε ανάγκη και δεν μπορείτε να τα βοηθήσετε άμεσα, επικοινωνήστε με την Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς στο 2131364020.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ