Τελευταία ενημέρωση από Dogs’ Voice: Στα 428 έχουν φτάσει τα ζώα που έχουν διασωθεί από τα πύρινα μέτωπα – Στόχος είναι οι φιλοξενίες

Τα 428 ζώα μετράει μέχρι ώρας το Dogs’ Voice που βρίσκονται προστατευμένα από τα πύρινα μέτωπα στον σταθμό του Γαλατσίου.

Όπως αναφέρει η οργάνωση για την προστασία των αδέσποτων ζώων, τα ζώα με θέματα υγείας, σοβαρά τραύματα, εγκαύματα ή αναπνευστικά προβλήματα βρίσκονται ασφαλή σε κτηνιατρεία και κλινικές σε όλη την Αττική, ενώ οι γάτες που καταγράφηκαν μεταφέρθηκαν σε φιλοξενίες ή κτηνιατρεία.

Με τις θερμοκρασίες να είναι άκρως επικίνδυνες, τα ζώα που είναι ασφαλή στο ΛΑΤΟ είναι σε σκιά, με cooling mats.

Στόχος είναι οι φιλοξενίες των ζώων

«Στόχος μας είναι μέχρι την Κυριακή που αναμένεται η κορύφωση του καύσωνα να έχουμε μεταφέρει τα περισσότερα ζώα σε φιλοξενίες», υπογραμμίζει.

Όσα ζώα παραμένουν στον σταθμό είναι είτε ανθρώπων που αναμένουν να έρθουν να τα παραλάβουν, είτε επιβεβαιωμένα αδέσποτα, είτε ζώα που έχουν προκύψει από εκκενώσεις χωρών συλλεκτών.

Το Dogs’ Voice θα ανεβάσει πλήρες άλμπουμ με όσα ζώα δεν γνωρίζουν αν έχουν κηδεμόνα.

«Δίπλα μας όπως πάντα είναι οι εξαιρετικοί γιατροί της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.). ΌΜΩΣ: κάποια ζώα χρειάζονται νοσηλείες και θα θέλαμε να παρακαλέσουμε τους κτηνιάτρους που θέλουν να προσφέρουν διαθέσιμες θέσεις σε ζώα που τυχόν προσκομιστούν αύριο να επικοινωνήσουν μαζί μας στο [email protected] για να δηλώσουν διαθεσιμότητα».

Ανάγκες

Οι εθελοντές αναφέρουν ότι είναι καλυμμένοι από τροφή και προς το παρόν και από crates.

«Ευχαριστούμε παρά πολύ όλο τον κόσμο που έφερε πράγματα αλλά τον παρακαλούμε θερμά να σταματήσει να φέρνει για τα οποία δεν υπάρχει ανάγκη και σχετική ανακοίνωση. Ευχαριστούμε πολύ και τις εταιρείες που έφεραν πράγματα, είναι αρκετές και θα τις καταγράψουμε στην τελική ενημέρωση».

Ο σταθμός λειτουργεί 24 ώρες και θα παραμείνει ανοικτός για να εξυπηρετήσει ανάγκες καταγραφής των πυρόπληκτων ζώων και μετέπειτα κτηνιατρικής φροντίδας σε όσα χρειαστούν.

Θα ακολουθεί συνεχής ενημέρωση για ανάγκες.


Σε περίπτωση που αδυνατείτε να εκκενώσετε λόγω ύπαρξης πολλών ζώων δικών σας ή βρείτε εγκλωβισμένα ζώα σε ανάγκη και δεν μπορείτε να τα βοηθήσετε άμεσα επικοινωνήστε μαζί με την Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς στο 2131364020.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ