Σύρος: Ασυνείδητος πέταξε σκυλί δίπλα σε κάδο σκουπιδιών, λίγα μέτρα από το καταφύγιο ζώων

Με ένα πρωτοφανές περιστατικό εγκατάλειψης για τα δεδομένα της Σύρου ήρθαν αντιμέτωποι εθελοντές όταν εντόπισαν ένα σκυλάκι σε κάδο σκουπιδιών.

Ειδικότερα, το απόγεμα της Τετάρτης 9/8, εθελοντής του καταφυγίου αδέσποτων ζώων Σύρου βρήκε ένα σκυλί πεταμένο δίπλα σε κάδο με το κεφάλι του μέσα σε σακούλα και το υπόλοιπο σώμα του σε κοινή θέα και μάλιστα 50 μέτρα από το χώρο φιλοξενίας αδέσποτων ζώων. Το άτυχο ζώο ήταν νεκρό.

Όπως αναφέρουν από το καταφύγιο ζώων, η περιοχή είναι πολυσύχναστη αφού ο κάδος βρίσκεται επί στου δρόμου όπου περπατούν ενήλικες και παιδιά, τα οποία πολύ συχνά επισκέπτονται το χώρο τους.

«Για πρώτη φορά στα 20 χρόνια που λειτουργίας, αντικρίσαμε σήμερα το απόγευμα αυτό το θέαμα. “Άνθρωπος” ήρθε και πέταξε δίπλα στον κάδο απορριμάτων στα 50 μέτρα από το χώρο μας νεκρό σκυλί».

Οι εθελοντές στη Σύρο έχουν κάνει μεγάλο αγώνα ώστε να μην κυκλοφορούν αδέσποτα ζώα και γι᾽αυτό το λόγο εξεπλάγησαν δυσάρεστα όταν εντόπισαν το νεκρό σκυλί κάτω από αυτή την αποτρόπαια κατάσταση: «Στη Σύρο δεν κυκλοφορούν αδέσποτα, έχουμε κάνει τεράστιο αγώνα τόσα χρόνια για αυτό», τονίζουν.

Το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Σύρου παρακαλεί όποιον γνωρίζει σε ποιον ανήκει το σκυλάκι ή αν έχει πληροφορίες, να στείλει μήνυμα στη σελίδα του με την υπόσχεση ότι θα τηρηθεί η ανωνυμία του.

Το βράδυ της Τετάρτης εθελόντρια του καταφυγίου πήγε να θάψει το ζωάκι: «Θεωρούμε ότι τα ζώα καμία σχέση δεν έχουν με τα σκουπίδια ακόμη και όταν φεύγουν από τη ζωή και γιατί σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας», υπογραμμίζουν.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ