Λιτόχωρο: Πεινασμένο και ταλαιπωρημένο αλεπουδάκι παρακαλάει για φαγητό – Έκκληση για βοήθεια (Βίντεο)

Έντονη ανησυχία προκαλεί ένα μικρό αλεπουδάκι στο Λιτόχωρο που παρακαλάει για φαγητό.

Τη δημοσίευση με βίντεο και φωτογραφίες μοιράστηκε την Τρίτη 8/8 η φιλόζωη Michelle Antzi μέσα από την ομάδα «Άγρια Φύση στην Ελλάδα» η οποία αντίκρισε το άγριο ζώο αρκετά ταλαιπωρημένο, πεινασμένο και γεμάτο ψώρα προκαλώντας την έντονη ανησυχία για την ευζωία του.

Η γυναίκα συνάντησε την αλεπού η οποία -όπως αναφέρει- έχει το μέγεθος μιας γάτας, σε ταβέρνα του Λιτόχωρου να παρακαλάει για φαγητό ανάμεσα από τις γάτες, γεμάτο ψώρα και κάνει έκκληση για βοήθεια.

Το αλεπουδάκι βρίσκεται στην ταβέρνα “Οι Μύλοι” στο φαράγγι του Ενιπέα στο Λιτόχωρο.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το pet-in.gr πριν από λίγο από φιλόζωους, το αλεπουδάκι μπορεί να πιαστεί με γατοπαγίδα ή σκυλοπαγίδα μικρή και με αυτό τον τρόπο μπορεί να εγκλωβιστεί το ζωάκι ώστε να μεταφερθεί σε κτηνιατρείο της περιοχής.

Μεγάλη κινητοποίηση ομάδων διάσωσης και φιλοζωικών οργανώσεων

Σχετικά με το αλεπουδάκι, η ομάδα διάσωσης ζώων Animal Rescue and Defence Squad που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη δέχτηκε πολλά μηνύματα και αναφέρει σε ανάρτησή της, την Τετάρτη 9/8, ότι είναι έτοιμη ως η μοναδική ομάδα διάσωσης να μεταβεί στην περιοχή.

Ο κύριος από το κατάστημα και η κυρία που έκανε την ανάρτηση έχουν να το δουν από την Παρασκευή, οπότε περιμένουν νεότερα.

Για τη μικρή αλεπού στο Λιτόχωρο η «Νέμεσις» έχει επίσης λάβει αρκετά μηνύματα για να βοηθήσει ως Ομοσπονδία την περίπτωση της αλεπούς που έχει ψώρα.

Η Νέμεσις επικοινώνησε με το φιλοζωικό στο Λιτόχωρο και την Μαρία Ζολώτα και με ανακούφιση έμαθαν, ότι το θέμα το χειρίζεται ο σύλλογος σε συνεργασία με την ΑΝΙΜΑ.

Φαγητό
Η ανάρτηση της γυναίκας που εντόπισε το άγριο ζώο

Σύμφωνα με ενημέρωση της Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Δράσης Εθελοντών Δίου-Ολύμπου “ο Περίτας” την Παρασκευή 11/8 σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook, εθελόντρια ήρθε σε επαφή με την ΑΝΙΜΑ όπου την έδωσαν οδηγίες.

Η φιλοζωική μετέβη στην ταβέρνα όπου περίμεναν να εμφανιστεί η αλεπού ωστόσο αυτό δεν έγινε και άφησαν τηλέφωνο επικοινωνίας να ειδοποιήσουν μόλις εμφανιστεί.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, έχουν προμηθευτεί το χάπι για την ψώρα που το έκανε δωρεά ο κτηνίατρος Κώστας Πουρλιώτης και έχουν και την γατοπαγίδα.

«Αν καταφέρει να μπει στην γατοπαγ´δα θα έρθει ο Στέλιος Γερονυμάκης ώστε να το μεταφέρει στην Αγριά Ζωή, αν όχι τότε θα πάρει το χάπι για την ψώρα», γράφουν.

«Αξίζει σε όλους ένα μεγάλο μπράβο καθώς πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να βοηθήσουν αυτό το άτυχο ζώο. Ελπίζουμε να φανεί σύντομα», συμπληρώνουν.

Η ανακοίνωση της Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Δράσης Εθελοντών Δίου-Ολύμπου “ο Περίτας”

Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ