Μέγαρα: Κι άλλες νεκρές αλεπούδες από δηλητηρίαση υδροκυανίου – Προσοχή, σκληρές εικόνες

Η περιοχή του Πευκανέα στα Μέγαρα έχει μετατραπεί σε πεδίο δηλητηριασμένων δολωμάτων  καθιστώντας το σημείο εξαιρετικά επικίνδυνο για ζώα και ανθρώπους.

Την Τετάρτη 17 Μαΐου οι εθελοντές της ομάδας διάσωσης ζώων «Αδέσποτος Παλμός» εντόπισε άλλες δύο νεκρές αλεπούδες και έξι τοξικά δολώματα υδροκυανίου. Όπως αναφέρει η ομάδας διάσωσης, έχουν συγκεντρωθεί συνολικά πολλά δολώματα ενώ είναι σίγουροι πως θα υπάρχουν κι άλλα καθώς πρόκειται γα μια μεγάλη περιοχή.

«Ένα τεράστιο έγκλημα που έγινε στην φύση, καθώς θα βρεθούν σίγουρα και άλλες νεκρές αλεπούδες και σίγουρα πολλά μωρά που γεννήθηκαν δεν θα επιβιώσουν χωρίς την μάνα τους», έγραψε ο Αδέσποτος Παλμός.

Όπως είχε δημοσιεύει το pet-in.gr, πριν από περίπου μία εβδομάδα βρέθηκε νεκρή μία αλεπού και ένας δεσποζόμενος σκύλος ο οποίος είχε βγει βόλτα με τον κηδεμόνα του στην περιοχή, και πλησιάζοντας την νεκρή αλεπού ο σκύλος άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα με αποτέλεσμα να καταλήξει.

Ενήμερος για το τραγικό αυτό έγκλημα κατά της φύσης και των ζώων ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος ο οποίος στάθηκε δίπλα στους εθελοντές και κίνησε τις διαδικασίες για να στείλει φορτηγό ώστε να γίνει αποτέφρωση των ζώων.

«Εδώ να τονίσω πως “όλοι” έλεγαν για ταφή και από πάνω τσιμέντο (ισχύει αυτό από την νομοθεσία) αλλά αυτοί που σεβάστηκαν πραγματικά είπαν αποτέφρωση (και αυτό το κλείνω εδώ)… Λευτέρη σε ευχαριστούμε από καρδιάς για την άμεση ανταπόκριση σου και τον αληθινό σεβασμό σου στην φύση αλλά και στον συνάνθρωπο», υπογράμμισε ο Αδέσποτος Παλμός.

Η ομάδα διάσωσης ζώων ευχαριστεί επίσης τους εθελοντές που καθημερινά βρίσκονται στο βουνό για να βοηθήσουν: «Αγαπάμε εθελοντές και αυτούς που είναι δίπλα μας γιατί αγαπάνε πραγματικά την φύση».


Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ