Πάρος: Ο Βίκτωρ, ο σκύλος που πέρασε τη ζωή του αλυσοδεμένος, «έφυγε» ήρεμος σε ηλικία 14 ετών

Οι εθελοντές του φιλοζωικού σωματείου PAWS στην Πάρο βιώνουν πένθος καθώς έφυγε από τη ζωή ο Βίκτωρ, ένα από τα σκυλάκια που διασώθηκε το 2020.

Το φιλοζωικό σωματείο ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Γερμανικός Ποιμενικός, πέρασε τη γέφυρα του ουράνιου τόξου ήρεμος στον ύπνο του χθες, Τρίτη 10 Οκτωβρίου, σε ηλικία 14 χρονών.

Όπως αναφέρει το PAWS, ο Βίκτωρ δεν αισθανόταν καλά μια μέρα πριν πεθάνει. Πριν μια εβδομάδα είχε σοβαρό πρόβλημα στο ισχίο και αφού τον είδε ο κτηνίατρος, συμβούλεψε να τον περιθάλψουν όσο ήταν δυνατόν περισσότερο. Δυστυχώς όμως, η κατάστασή του χειροτέρευε και συνειδητοποίησαν ότι η ώρα του έφτανε στο τέλος της.

«Δεν πιστεύαμε ότι θα έρθει τόσο γρήγορα», γράφει το σωματείο.

Φωτο Facebook | PAWS – Paros Animal Welfare Society

Ο Βίκτωρ πέρασε τη ζωή του αλυσοδεμένος

Η ζωή πριν φτάσει στο καταφύγιο δεν ήταν εύκολη για τον Βίκτωρα. Ήταν αλυσοδεμένος για χρόνια σαν βαρελόσκυλο χωρίς παρέα και αγάπη και όταν έφτασε στο Σεπτέμβριο του 2020 στο καταφύγιο της Πάρου, υπέφερε από σοβαρής μορφής καλαζάρ το οποίο επηρέαζε όλα του τα εσωτερικά όργανα. Περπατούσε με το ζόρι, ήταν υποσιτισμένος και είχε ανοιχτές πληγές. Σιγά σιγά όμως, με φροντίδα και φάρμακα βελτιώθηκε η υγεία του και έγινε ένας υπέροχος σκύλος που ωστόσο δεν είχε την τύχη να βρει παντοτινό σπίτι.

Αγαπήθηκε από τους εθελοντές του καταφυγίου

Ο Βίκτωρ ήταν ένας ξεχωριστός Γερμανικός Ποιμενικός που αγαπήθηκε πολύ και φρόντιζε στο καταφύγιο από τους προηγούμενους διευθυντές Νίκο και Θωμά, τους σημερινούς διευθυντές, και ιδιαίτερα τον Στιβ, εθελοντής του PAWS που είχε γερμανικά ποιμενικά όλη του τη ζωή.

Ο Βίκτωρ πήρε επιπλέον λιχουδιές τόνου, τακτικούς περιπάτους και είχε ένα χώρο παιχνιδιού για τον εαυτό του.

«Παρόλο που δεν μπορέσαμε να βρούμε τον Βίκτωρ το παντοτινό του σπίτι, μπόρεσε να βιώσει λίγη αγάπη και χαρά στο καταφύγιο. Πηγαίνει με ασφάλεια τώρα στη γέφυρα του ουράνιου τόξου. Θα είσαι ελεύθερος να τρέξεις ξανά και γεμάτος αγάπη. Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπητέ Βίκτωρ», γράφει στην τρυφερή του ανάρτηση στο Facebook.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ