Αίτημα από την «Νέμεσις» να συμπεριληφθεί στο 112 φράση «πάρτε μαζί σας τα ζώα ή ελευθερώστε τα»

Με τις φωτιές να μαίνονται σε πολλά σημεία της χώρας, η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς κάνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους, να μην τα αφήνουν αβοήθητα, δεμένα και εγκλωβισμένα.

Είναι ωστόσο αυτό αρκετό; Με τα απανωτά μηνύματα από το 112 για προειδοποίηση και εκκένωση οικισμών εξαιτίας των πολλαπλών εστιών φωτιάς που πλήττουν την Ελλάδα, θα έπρεπε να συμπεριληφθεί μία μικρή φράση η οποία θα παροτρύνει τους κατοίκους να κάνουν το αυτονόητο: να απομακρύνουν τα ζώα τους ή να μην τα αφήνουν εγκλωβισμένα για να καούν ζωντανά.

Με θέμα το μήνυμα 112 για τα ζώα, η επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας «Νέμεσις» για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, Νατάσα Μπομπολάκη απευθύνει έκκληση προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννη Οικονόμου και την Υπουργό Εσωτερικών, κ. Νίκη Κεραμέως να συμπεριληφθεί στο μήνυμα μία φράση για τα ζώα.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Αξιότιμη κα Πρόεδρε της Δημοκρατίας,
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Αξιότιμε Υπουργέ Πολιτικής Προστασίας,
Αξιότιμη Υπουργέ Εσωτερικών,

Χιλιάδες τα αθώα θύματα των πυρκαγιών κάθε χρόνο.
Ζητάμε να συμπεριληφθεί στο μήνυμα του 112 για τις πυρκαγιές, η φράση «Πάρτε μαζί σας τα ζώα ή ελευθερώστε τα».

Είναι το αυτονόητο και ευελπιστούμε το αίτημα μας να γίνει άμεσα δεκτό.


Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς παρακαλεί όποιος εντοπίσει εγκλωβισμένο ζώο που του είναι αδύνατο να διασώσει ο ίδιος ή χρειάζεται φορτηγά ή ασθενοφόρο για απεγκλωβισμό μεγάλου αριθμού ζώων να καλέσει άμεσα τα υπηρεσιακά τηλέφωνα του ΥΠΕΣ 2131364020 ή 2131364935.

Η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική, δήμους, φιλοζωικές οργανώσεις και εθελοντές.

Όποιος χρειάζεται πρόσβαση για διάσωση ζώων ή προτίθεται ο ίδιος να διασώσει ζώα με δικό του όχημα σε συνεργασία με την ΕΓ μπορεί να μας καλέσει στα υπηρεσιακά τηλέφωνα του ΥΠΕΣ 2131364020 ή 2131364935.

Επισημαίνεται ότι ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Dogs’ Voice θέτει σε λειτουργία τον σταθμό πυρόπληκτων ζώων ΠΑΛΑΙ στο Γαλάτσι ο οποίος δέχεται ζώα που έχουν τραυματιστεί ή βρίσκονται σε κίνδυνο. Ο χώρος παραχωρείται για ακόμη μία φορά από τον δήμο Γαλατσίου και τον δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο, τον οποίο ευχαριστούμε ξανά για την άψογη συνεργασία. Τα ζώα συντροφιάς που καταφθάνουν πρέπει να είναι γνωστό από που παρελήφθησαν και θα καταχωρούνται με ξεχωριστό κωδικό.

Όσον αφορά παραγωγικά ζώα υπάρχει σχετική συνεργασία της Ειδικής Γραμματείας με συνεργαζόμενο καταφύγιο. Κατόπιν συνεννόησης μαζί τους μπορούν να μεταφερθούν εκεί παραγωγικά ζώα σε ανάγκη.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ