Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου εποπτεύει τις έρευνες για τη θανάτωση αρκούδων στη Β. Ελλάδα

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα, η οποία είναι αρμόδια για την προστασία των ζώων, πέρα από την παραγγελία που έχει δώσει για τη κακοποίηση του σκύλου Όλιβερ στην Αράχοβα, εποπτεύει και τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της εν ψυχρώ δολοφονίας αρκούδας με τα δύο μωρά της στη Βόρειο Ελλάδα.

Ειδικότερα, ανάμεσα στην Πλαγιά Κόνιτσας και το Επταχώρι Καστοριάς, στο 106ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης, άγνωστοι πυροβόλησαν πρώτα τη μαμά-αρκούδα και μετά τα δύο μικρά που ακόμα θήλαζαν.

Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ», Γιώργος Θεοδωρίδης, μίλησε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ για την δολοφονία μίας μητέρας αρκούδας και των δύο μικρών της.

Παράλληλα η οργάνωση καλεί τις αρμόδιες αρχές να μην σταματήσουν τις έρευνες μέχρι τον εντοπισμό των δραστών και απευθύνει έκκληση προς κάθε πολίτη που ενδεχομένως να γνωρίζει κάποια πληροφορία που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη στην διαλεύκανση της υπόθεσης να επικοινωνήσει είτε με την Αστυνομία είτε με το Δασαρχείο Καστοριάς.

Η «Καλλιστώ» μάλιστα σκοπεύει να ζητήσει από την Δασική Υπηρεσία να εξετάσει το ενδεχόμενο της επικήρυξης των δραστών.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ