Αντιμέτωπα με τον νόμο 5 άτομα για κακοποίηση ζώων που είχαν καταγράψει στα κινητά τους τηλέφωνα

Οι αρχές της Αιγύπτου συνέλαβαν και απήγγειλαν κατηγορίες σε πέντε άτομα για βασανισμό ζώων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.

Οι δράστες, όλοι εκ των οποίων ομολόγησαν εν τέλει τις αποτρόπαιες πράξεις τους, είχαν καταγράψει σε βίντεο τα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλλαν μια γάτα κι έναν σκύλο. Κατόπιν της ομολογίας τους, παραπέμφθηκαν στις νομικές αρχές για τις περαιτέρω ενέργειες.

Ειδικότερα, το πρώτο περιστατικό, το οποίο προκάλεσε την οργή μεγάλου πλήθους χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφορά δύο άτομα που συνελήφθησαν στην Αλεξάνδρεια στη βόρεια Αίγυπτο, όταν κυκλοφόρησε σε διάφορες πλατφόρμες μια φωτογραφία στην οποία φαινόταν ο ένας από τους δύο να κρατά έναν σκύλο πάνω από την άκρη ενός μπαλκονιού. Τόσο ο ίδιος όσο και ο συνεργός του ομολόγησαν την απάνθρωπη πράξη τους.

Στο δεύτερο περιστατικό, τρία άτομα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας της Γκίζας ύστερα από την ανάρτηση βίντεο στα social media, στο οποίο είχαν καταγράψει τον βασανισμό μιας γάτας. Έπειτα από την ανάλυση του οπτικοακουστικού υλικού, η αστυνομία συνέλαβε τον βασανιστή, το άτομο που βιντεοσκοπούσε, καθώς και τον εκδότη του σκληρού βίντεο.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι δράστες συνελήφθησαν μέσω αναγνώρισης που κατέστη δυνατή από την παρατήρηση του ενοχοποιητικού υλικού, το οποίο είχε διαδοθεί σε διάφορες πλατφόρμες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι συλληφθέντες ομολόγησαν αμέσως τις αποτρόπαιες πράξεις τους και εξήγησαν πως έκαναν ό,τι έκαναν και το κατέγραψαν, επειδή θεώρησαν ότι θα ήταν αστείο.

Αραβικά μέσα ανέφεραν ότι περιστατικά σαν κι αυτά υπενθυμίζουν τη σημασία που έχει ο σεβασμός στα δικαιώματα των ζώων και αποδεικνύουν ότι όσοι αποφασίσουν να τους στερήσουν τα δικαιώματά τους ή να τα βλάψουν με οποιονδήποτε τρόπο, θα έρθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη, ακόμη κι αν ισχυριστούν ότι το έκαναν «για πλάκα». Οι αιγυπτιακές αρχές απέδειξαν, μέσω της άμεσης δράσης τους που οδήγησε στις 5 συλλήψεις, ότι δεν θα αφήσουν τέτοιες πράξεις ατιμώρητες.

Τον Μάρτιο, ένα άλλο περιστατικό κακοποίησης είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές. Η εισαγγελία της Αιγύπτου είχε διατάξει να ερευνηθεί εργαζόμενος καφετέριας στο Κάιρο, ύστερα από την κυκλοφορία βίντεο που τον έδειχνε να κακοποιεί γάτες. Η διενεργηθείσα έρευνα διαπίστωσε ότι ο δράστης κατέγραψε τα βασανιστήρια των γατών για να αναρτήσει το βίντεο «για πλάκα» στο TikTok, πιστεύοντας ότι θα προσέλκυε πολλούς θεατές. Και σ’ αυτήν την περίπτωση, το βίντεο βρέθηκε στο κινητό του και ήρθε αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.


Με πληροφορίες από BNN και Arab News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ