Μυτιλήνη: Τεράστιο πισωγύρισμα για τον πολιτισμό μας το βάρβαρο έθιμο με την περιφορά και τη σφαγή του ταύρου στην Λέσβο

Ένα βάρβαρο και απάνθρωπο έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων τηρείται στην Λέσβο. Σε μεγάλες γιορτές όπως του Αγίου Χαραλάμπους, της Αγίας Παρασκευής, του Ταξιάρχη, σε ορισμένα χωριά του νησιού περιφέρουν έναν ταύρο και στο τέλος τον σφάζουν.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) διαμαρτύρεται έντονα, αποδοκιμάζει και εκφράζει τη μεγάλη απογοήτευσή τους για τη νομιμοποίηση μιας απαρχαιωμένης, παγανιστικής και μεσαιωνικού χαρακτήρα παράδοσης, που επιτρέπει την διαπόμπευση και κακοποίηση ενός ζώου, συγκεκριμένα ενός ταύρου, λίγο πριν τη θανάτωσή του στη Λέσβο.

Ένας ταύρος με περικοκλάδες στο λαιμό εν μέσω οχλοβοής, μουσικών και θορύβων στη Λέσβο κάνει περιφορά στο πανηγύρι της Αγ. Παρασκευής πριν θυσιαστεί. Την περιφορά του έντρομου ζώου βιντεοσκοπούν δεκάδες άνθρωποι. Το βασικό κίνητρο για αυτή την βαρβαρότητα είναι το χρήμα καθώς ο βασανισμός του περιφερόμενου ζώου προσφέρεται ως τουριστική ατραξιόν.

Η ΠΦΠΟ διαμαρτύρεται γιατί ο νόμος 4830/2021 στη σύγχρονη και υποτίθεται προοδευτική Ελλάδα, κατάργησε την νομική προστασία των ζώων που υπήρχε με τον προηγούμενο Ν.4039/12 και μαζί τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη που γίνονταν για τη ματαίωση αυτού του αιματηρού εθίμου.

Λέσβο

«Είναι μια παράδοση ντροπής, σκοταδισμού κατ’ ελάχιστον, οξύμωρο και γελοίο καθώς πλέον γίνεται και με τη συνοδεία κτηνιάτρου. Πρόκειται για καταφανή παραβίαση της ευζωίας ενός ζώου που πρόκειται αμέσως μετά να σφαγιαστεί, πρόκειται για καταφανή υποκρισία καθώς στον ίδιο νόμο περιγράφονται κανόνες ευζωίας όλων των ζώων,» τονίζει.

«Λυπόμαστε ιδιαίτερα που η κυβέρνηση εμμένει στη συνέχιση βάρβαρων εθίμων και παραδόσεων που προσβάλουν το σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό και την κοινωνία μας,» συνεχίζει καθώς δημιουργεί εκ νέου μια ολοκληρωτικά λανθασμένη και επικίνδυνη αντίληψη-νοοτροπία βίας και θυσιών και ακυρώνει τις όποιες προσπάθειες προόδου γίνονται στη χώρα.

«Ζητάμε την άμεση τροποποίηση του Νόμου, την πραγματική προστασία των ζώων, την ξεκάθαρη απαγόρευση χρήσης, εκμετάλλευσης, κακοποίησης συναισθανόμενων πλασμάτων προς χάριν διασκέδασης, πανηγυριών, εμπορικότητας και συμφερόντων που εν τέλει οδηγούν στη σύγχυση αξιών και το διεθνή διασυρμό της χώρας μας,» συμπληρώνει.

«Μαζί με τα άμοιρα ζώα διαπομπεύεται και η Ελλάδα».


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook & στο Instagram

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ