Ρόδος: Σε λειτουργία τίθεται το Κέντρο Πρώτων Βοηθειών για ζώα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου – Μέριμνα για τα πυρόπληκτα ζώα

Ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης και η Διεύθυνση Πρωτογενούς Τομέα Ανάπτυξης Δήμου Ρόδου με επικεφαλής την κ. Ευδοκία Πάττα-Αποστολίδη, προχωρούν στη δημιουργία Κέντρου Πρώτων Βοηθειών για τα ζώα που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές, τα οποία θα μεταφέρονται εκεί από τα συνεργεία του Δήμου Ρόδου και τους συμπολίτες τους.

Στο Κέντρο θα προσφέρεται νερό, τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από κτηνιάτρους που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.

Ζώα
Φωτο Δήμος Ρόδου

Ο δήμος ευχαριστεί όλους τους εθελοντές που μας συνδράμουν, τη Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρχαγγέλου κ. Μίκα Αργυρού και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αρχαγγέλου κ. Νικόλαο Διμέλη για την παραχώρηση του χώρου και τη διευκόλυνση του έργου. Επίσης την εταιρεία Βιοπλάζ Νικολάου ΑΕ για την προσφορά της.


Μέριμνα του Δήμου Ρόδου για τα πυρόπληκτα ζώα

Τρία ειδικά συνεργεία έχουν συγκροτηθεί από το Δήμο Ρόδου και τη Διεύθυνση Πρωτογενή Τομέα για την περισυλλογή και την παροχή βοήθειας στα πυρόπληκτα ζώα:

  1. Το πρώτο συνεργείο εντοπίζει και απεγκλωβίζει σκυλιά, γατάκια, κατσίκια και άλλα ζώα από τις περιοχές που έχουν πληγεί και τα μεταφέρει στον κτηνίατρο που συνεργάζεται με το Δήμο Ρόδου και σε άλλους κτηνιάτρους που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.
  2. Το δεύτερο συνεργείο συγκεντρώνει τις τροφές που προσφέρουν εθελοντές για τα ελάφια σε σημείο συγκέντρωσης στο Ροδίνι και τις μεταφέρει στα καταφύγια των ελαφιών στον Προφήτη Ηλία και στη Σάλακο.
  3. Το τρίτο συνεργείο ακολουθεί το δεύτερο για την περισυλλογή χτυπημένων ζώων.

Τα ελάφια που περιθάλπονται φιλοξενούνται στο δημοτικό ελαφοκομείο μέχρι να αναρρώσουν. Κατσίκια, τράγοι και λοιπά ζώα φιλοξενούνται σε μονάδα δίπλα από τα δημοτικά σφαγεία.

Ο Δήμος Ρόδου διαθέτει τροφές σε εθελοντές που φιλοξενούν σκυλιά και αναλαμβάνει τα έξοδα περίθαλψης τους.

Οι ανάγκες σε τροφές είναι καλυμμένες από επιπρόσθετες προμήθειες του Δήμου Ρόδου ύψους 10.000 ευρώ, καθώς και από προσφορές ιδιωτών τους οποίους ο δήμος ευχαριστεί θερμά.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνείτε με τον κ. Γιώργο Κρητικό 6940684540 και τον κ. Καζώνη Ανδρέα 6947949329 ή στο τηλέφωνο 22413-61655 (8.00-15.00).


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook & στο Instagram

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ