Ρόδος: Ελάφι βρήκε τροφή και νερό σε αυλή σπιτιού – «Μετά από όσα τους κάναμε, παραμένουν τα πιο ντροπαλά ζώα του πλανήτη»

Θύματα των τραγικών πυρκαγιών που πλήττουν τη Ρόδο είναι και τα ζώα που ζουν εκεί, όπως τα περίφημα ελάφια που αποτελούν σύμβολα του νησιού, αφού ανήκουν σε προστατευόμενο είδος που ζει μόνο στο νησί των ιπποτών και ο πληθυσμός τους ήταν ήδη χαμηλός.

 

Πολλά ελάφια δυστυχώς βρήκαν τραγικό θάνατο και άλλα παλεύουν να γλιτώσουν από τις φλόγες βρίσκοντας καταφύγιο σε χωριά της Ρόδου και σε αυλές σπιτιών αναζητώντας τροφή και νερό για να επιβιώσουν.

Ένα ελαφάκι βρέθηκε στην αυλή σπιτιού του Μιχάλη Μπαλάσκα ο οποίος φρόντισε να το ταΐσει, να το δροσίσει και να ξανανιώσει ασφάλεια.

Στην ανάρτησή του η οποία συνοδευόταν και από την φωτογραφία του πανέμορφου ελαφιού, ο κ. Μπαλάσκας αναφέρει:

«Τούτος εδώ είναι πρόσφυγας. Δεν τον έχω ξαναδεί. Έφαγε 2 αγγούρια, 3-4 πιπεριές και για επιδόρπιο καρπουζάκι παγωμένο…. Νεράκι από την ποτίστρα που τους έχω φτιάξει δροσερό.

Να μην ξανακούσω κα-νε-ναν, να παραπονεθεί για τα ελάφια. Μπήκαμε στο σπίτι τους, το λεηλατήσαμε, το κάψαμε, και θα τα βγάλουμε και κατηγορούμενα για την ψυχική αναπηρία μας…

Μετά από όσα τους κάναμε, παραμένουν τα πιο ντροπαλά ζώα του πλανήτη…. Ζώα…»


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook & στο Instagram

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ