Κερατσίνι: Έσωσαν μωρό αρνάκι δεμένο σε προαύλιο εκκλησίας που το προόριζαν για σφαγή 

Άλλο ένα μωρό αρνάκι σώθηκε στο παρά πέντε από σφαγή στο Κερατσίνι χάρη στην έγκαιρη επέμβαση φιλόζωων και αστυνομίας. 

Η είδηση έρχεται από την διευθύντρια του Zero Stray Pawject, Σταματίνα Σταματάκου μέσα από την σελίδα της στο Facebook, η οποία περιγράφει τον συγκλονιστικό τρόπο με τον οποίο είδε το αρνάκι να στέκεται δίπλα από αναμμένες ψησταριές σε προαύλιο εκκλησίας κατά τη διάρκεια της λειτουργίας με το ζώο να βελάζει τρομοκρατημένο.

Τα αντανακλαστικά του Τμήματος Προστασίας Ζώων ήταν άμεσα αφού ο επικεφαλής τον κ. Θεόδωρο Καμπούρη έσωσε το ζωάκι λίγο πριν το θάνατό του.

«Ξέρω όμως ότι κάτι έχει αρχίσει να γίνεται σωστά. Για δεύτερη φορά με τον νόμο 4830/2021 για την προστασία των ζώων συντροφιάς κατάσχεται παραγωγικό ζώο σύμφωνα με το άρθρο 33, παράγραφο 1 και εφόσον το άρθρο 24 για την κακοποίηση και τον φόνο ζώου αφορά κάθε είδους ζώο. Ένας νόμος πλαίσιο που μπορεί να λειτουργήσει σαν ομπρέλα για όλα τα ζώα», τονίζει η κ. Σταματάκου. 

Όπως αναφέρει η κ. Σταματάκου, η διοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής, κ. Γαλάνου, έσπευσε στο σημείο, κατάσχεσε η ίδια το ζώο και παρέμεινε μαζί του στο σημείο μέχρι να φτάσει το pet taxi για να το παραλάβει ενώ ενημέρωσε τόσο τον επίτροπο όσο και τον ιερέα ότι εκκρεμεί αυτόφωρη διαδικασία για την οικογένεια που έφερε το ζώο και αν επαναληφθεί θα πραγματοποιηθούν συλλήψεις προς όλους όσοι εμπλέκονται. Ενήμερος για το περιστατικό είναι και ο Εισαγγελέας Ζώων Πειραιά, Μαργαρίτης Κωστίμπας. 

Το ζωάκι θα μεταφερθεί στο Athens Happy House και θα δοθεί προς υιοθεσία. 


Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ