Απελπισμένη αδέσποτη σκυλίτσα έχει την πιο γλυκιά αντίδραση όταν τελικά γνωρίζει την αγάπη

«Το μόνο που χρειαζόταν ήταν χρόνος».

Ο Νάιλ Χάρμπισον έχει μια σπουδαία -και ομολογουμένως δύσκολη- αποστολή. Επιχειρεί να σώσει, όπως λέει, 10.000 σκύλους στην Ταϊλάνδη. Κατά τη διάρκεια αυτής της αξιοσημείωτης αποστολής που θέλει να πραγματοποιήσει, συνάντησε έναν αδέσποτο σκυλάκο που, όπως περιγράφει, είχε κάτι το ιδιαίτερο. Ο Νάιλ έχει συνηθίσει να φροντίζει άρρωστα και τραυματισμένα σκυλιά, αλλά η συγκεκριμένη πρόκειται για μια διαφορετική περίπτωση.

Photo: @NiallHarbison/Twitter
Photo: @NiallHarbison/Twitter

«Την ονόμασα Ελπίδα, επειδή δεν είχε καμία»

Όταν ο Νάιλ πρωτοείδε την Χόουπ (Ελπίδα), όπως ονόμασε τον θηλυκό σκυλάκο, να περιφέρεται στην ιδιοκτησία του, κατάλαβε αμέσως ότι ήταν τραυματισμένη. Ήθελε να τη βοηθήσει καθαρίζοντας τις πληγές της το συντομότερο δυνατό, αλλά ο φόβος της σκυλίτσας ήταν μεγάλος και δεν άφηνε κανέναν να την πλησιάσει.

«Την ονόμασα Ελπίδα, επειδή δεν είχε καμία», έγραψε ο Νάιλ σε ένα tweet. «Δεν μπορούσαμε να την πιάσουμε για 10 ολόκληρες ημέρες», έγραψε σε ένα άλλο. «Μια ομάδα πέντε ατόμων προσπάθησε τα πάντα, αλλά ήταν πολύ φοβισμένη».

Η ομάδα του Νάιλ Χάρμπισον απλώθηκε στην περιοχή για να βεβαιωθεί ότι η Χόουπ δεν θα έφευγε από τα μάτια τους. Μετά από αποτυχημένες προσπάθειες, κατάφεραν τελικά να πείσουν την σκυλίτσα να κουρνιάσει στην αγκαλιά τους. «Είχαμε επιτέλους πιάσει αυτό το όμορφο, φοβισμένο κορίτσι και μπορούσαμε να το μεταφέρουμε σε ασφαλές μέρος», έγραψε ο Νάιλ. «Βρίσκεται σε ασφαλές μέρος, τώρα θα λάβει φροντίδα και δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει ποτέ ξανά την οποιαδήποτε επίθεση».

Photo: @NiallHarbison/Twitter
Photo: @NiallHarbison/Twitter

Η υγεία της Χόουπ επανήλθε, όχι όμως και η χαρά της

Ο Νάιλ «βύθισε» την Χόουπ στην αγάπη. Φρόντιζε επιμελώς και με περίσσεια προσοχή τις πληγές της μέρα με τη μέρα, ώσπου το σώμα της άρχισε να επανέρχεται, οι πληγές να επουλώνονται και η υγεία της να καλυτερεύει.Το ηθικό της ήταν ακόμη πεσμένο. Μαζί με την υγεία της, δεν φαινόταν να επανέρχεται και η χαρά της. Κι αυτό προκάλεσε την περιέργεια του Νάιλ, ο οποίος έχοντας φροντίσει πολλά σκυλιά, γνωρίζει ότι σ’ αυτό το στάδιο θα περίμενε κανείς μια πλήρη ανάκαμψη, κι όχι μόνο σωματική.

«Για εβδομάδες, κοιτούσε τον τοίχο. Δεν κουνιόταν. Μετά βίας έτρωγε ή πήγαινε στην τουαλέτα», αναφέρει ο Νάιλ. Ο διασώστης και η ομάδα του συνειδητοποίησαν ότι η πλήρης ανάκαμψη ενδεχομένως θα έπαιρνε χρόνο και ήταν «οπλισμένοι» με αρκετή υπομονή για να το αντιμετωπίσουν και να σταθούν στο πλευρό της, ό,τι κι αν γινόταν και για όσο χρειαζόταν.

Photo: @NiallHarbison/Twitter
Photo: @NiallHarbison/Twitter

«Το μόνο που χρειαζόταν ήταν χρόνος»

«Με τη βοήθεια του ΜακΜάφιν και μερικών άλλων σκύλων, και πολλή υπομονή, εκπαίδευση και αγάπη, πήρε πίσω την αυτοπεποίθησή της», έγραψε ο σε άλλο tweet ο Νάιλ. «Το μόνο που χρειαζόταν ήταν χρόνος».

Τελικά, η Χόουπ επανήλθε πλήρως. Ένιωθε καλά, τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχολογία της. Ανάμεσα στα παιχνίδια με τα άλλα σκυλιά που φρόντιζε ο Χάρμπισον και στους γύρους που έκανε στο κτήμα, η Χόουπ λάτρευε να βρίσκεται στο πλευρό των σωτήρων της – αλλά κάτι εξακολουθούσε να της λείπει: ένα παντοτινό σπίτι.

Photo: @NiallHarbison/Twitter
Photo: @NiallHarbison/Twitter

Μια μέρα, μια γυναίκα ονόματι Στεφ, επισκέφθηκε τον Νάιλ και εξέφρασε την προθυμία της να γνωρίσει όλα τα σκυλιά που είχε υπό την φροντίδα του. Χαιρέτησε πολλά σκυλιά, όμως εκείνο που της τράβηξε την προσοχή και την έκανε να κοντοσταθεί ήταν η Χόουπ.

Μόλις η Στεφ γονάτισε για να χαϊδέψει τη σκυλίτσα, η Χόουπ ήξερε ότι είχε βρει την παντοτινή αγάπη. Το άλλοτε φοβισμένο σκυλάκι έδωσε στην Στεφ ένα τρυφερό φιλί στη μύτη και αμέσως ξάπλωσε με την πλάτη στο πάτωμα για να δεχθεί χάδια στην κοιλιά της. Η Στεφ «ερωτεύθηκε» αμέσως την Ελπίδα και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά της.

Εκείνη ήταν και η στιγμή που η γυναίκα γνώριζε ότι δεν μπορούσε να φύγει από την Ταϊλάνδη χωρίς τη Χόουπ. Χρειάστηκε να αλλάξει την πτήση με την οποία θα επέστρεφε στο σπίτι της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επέλεξε, μάλιστα, να ταξιδέψει μετά από 2 μήνες, προκειμένου να βεβαιωθεί πρώτα ότι όλα θα ήταν εντάξει με τη Χόουπ κι ότι θα μπορούσε να την ακολουθήσει.

Photo: @NiallHarbison/Twitter
Photo: @NiallHarbison/Twitter

Η ευτυχισμένη Χόουπ στο παντοτινό της σπίτι

Τελικά, χρειάστηκε να περάσουν 4 μήνες έως ότου η Ελπίδα ήταν έτοιμη να αποχωριστεί τον Νάιλ και να ταξιδέψει στο παντοτινό της σπίτι μαζί με την κηδεμόνα του. Καθόταν εντελώς ακίνητη όσο η Στεφ της περνούσε ένα ολοκαίνουργιο κολάρο στο λαιμό της και στη συνέχεια έφυγε περήφανα από το χώρο μαζί με τη νέα της μαμά. Ο Νάιλ μπορούσε να καταλάβει από το πρόσωπο του σκυλάκου ότι ήταν πανευτυχής!

«Κοιτάξτε αυτό το χαμόγελο», έγραψε ο ίδιος σε ένα νέο tweet για την Ελπίδα. Η Χόουπ ζει πλέον στο νέο της σπίτι στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ο Νάιλ Χάρμπισον και η ομάδα του νοσταλγούν το χαρούμενο σκυλάκι που συνήθιζε να τρέχει στην αυλή τους, αλλά είναι πέρα για πέρα ευτυχισμένοι που επιτέλους έχει την αγαπημένη και παντοτινά οικογένεια που πάντα ήθελε!

Photo: @NiallHarbison/Twitter
Photo: @NiallHarbison/Twitter

Πηγή: TheDodo

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ