Απίστευτο κι όμως αληθινό: Βρέθηκε 1 χρόνο μετά η Ράικα, η σκυλίτσα του Γάλλου τουρίστα ποδηλάτη που είχε χαθεί στον Έβρο

Η Ράικα, η σκυλίτσα και συνταξιδιώτισσα του Γάλλου τουρίστα ποδηλάτη, που χάθηκε στις 7 Απριλίου 2023 στον Έβρο, βρέθηκε ένα χρόνο μετά.

Ειδικότερα, η Ράικα χάθηκε δίπλα από το τελωνείο της Κωνσταντούπολης κοντά στους Κήπου Έβρου και ο έκτοτε ο ιδιοκτήτης της, Ρεμί Νταρζέρ, κινητοποίησε όλα τα μέσα που διέθετε για να μπορέσει να την εντοπίσει, ωστόσο οι προσπάθειες του ήταν άκαρπες.

Ένα χρόνο όμως μετά, και συγκεκριμένα χθες, Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, η σκυλίτσα του κ. Νταρζέρ εντοπίστηκε στη Σερβία, κοντά στα σύνορα Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Όπως δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook ο κτηνίατρος της Pet Vet Care, Πέτρος Μπουρνούς, η Ράικα που χάθηκε πριν ένα χρόνο ακριβώς στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όταν κυνηγήθηκε από αλλά σκυλιά, κατέληξε σε δημοτικό άσυλο στη Σερβία και όταν κατάφερε να δραπετεύσει, ζήτησε βοήθεια από γειτονικό φιλοζωικό σωματείο.

Όταν πήγαν να της τοποθετήσουν μικροτσίπ, είδαν ότι το σκυλί έφερε ήδη σήμανση και τότε διαπιστώθηκε ότι προερχόταν από ξένη χώρα και ύστερα από αναζήτηση συνειδητοποίησαν ότι ήταν η σκυλίτσα του Γάλλου τουρίστα που χάθηκε στον Έβρο.

Ο κ. Μπουρνούς αναφέρει ότι το ερχόμενο Σάββατο ο Ρεμί Νταρζέρ θα μεταβεί στη Σερβία προκειμένου να παραλάβει την Ράικα.

Φωτ.: Remy Dargere | Facebook

Μάλιστα ο Πέτρος Μπουρνούς εξηγεί πως όταν επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον ιδιοκτήτη και το σκυλί άκουσε την φωνή του, αυτό έκανε “σαν τρελό”!

«Η ιστορία δεν έχει βγει από ταινία του Χόλιγουντ, αλλά σίγουρα θα σπάσει ταμεία, γιατί σίγουρα θα γίνει το καλύτερο σενάριο», γράφει χαρακτηριστικά.

Ρεμί, ο ποδηλάτης που θα ξανασμίξει με την αγαπημένη του!

Στο άκουσμα των ευχάριστων νέων, ο Ρεμί Νταρζέρ μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του για τον εντοπισμό της αγαπημένης του σκυλίτσας:

«Γεια σε όλους! Με μεγάλη μου χαρά ανακοινώνω ότι η Ράικα βρέθηκε στη Σερβία, κοντά στα σύνορα Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους μας υποστήριξαν από την Ελλάδα μέχρι τη Γαλλία και όχι μόνο! Σας ευχαριστώ όλους! Η πίστη μπορεί να μετακινήσει βουνά! Ρεμί, ο ποδηλάτης που θα ξανασμίξει με την αγαπημένη του!»

Η Θεοδώρα Κυριακίδου, εθελόντρια και μέλος της Ομάδας Φιλόζωων Αλεξανδρούπολης μου ήταν ανάμεσα στους ανθρώπους που έψαχναν από την πρώτη στιγμή για την σκυλίτσα, γράφει:

«Η Ράικα βρέθηκε στο εξωτερικό! Ναι! Μόλις μου τηλεφώνησε ο Ρεμί. Ένα χρόνο τώρα διανύει το δρόμο της επιστροφής προς Γαλλία! Της έγινε έλεγχος για τσιπ και ειδοποίησαν τον Ρεμυ άμεσα!
Σε λίγο θα σμίξουν και πάλι μετά από ένα χρόνο ακριβώς ! Remy Dargere im still crying from happiness my friend.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους βοήθησαν τον Ρεμί πανελλαδικά!»

Παρακάτω η ανάρτηση του Πέτρου Μπουρνούς

«Η Ράικα χάθηκε πριν ένα χρόνο ακριβώς, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όταν κυνηγήθηκε από αλλά σκυλιά. Ο ιδιοκτήτης της, ποδηλάτης από την Γαλλία, την αναζήτησε, κίνησε ΟΛΗ τη γη για να την βρει αλλά δεν τα κατάφερε.

»Ένα χρόνο μετά η Ράικα κατάφερε να δραπετεύσει από δημοτικό άσυλο της Σερβίας (όπου μεγάλος αριθμός σκύλων πάει για ευθανασία) και ζήτησε βοήθεια από γειτονικό φιλοζωικό σωματείο, όπου πήγαν να της τοποθετήσουν μικροτσίπ. Τσεκάροντας όμως το μικροτσίπ είδαν ότι είχε ήδη και μάλιστα ότι ήταν από ξένη χώρα.

»Αναζητώντας λοιπόν το πως βρέθηκε ένα τέτοιο σκυλί σε μια ξένη χώρα, είδαν την περσινή ανάρτηση του Γάλλου τουρίστα και το ερχόμενο Σάββατο θα μεταβεί στη Σερβία προκειμένου να παραλάβει την Ράικα!!! Να σημειωθεί ότι όταν επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον ιδιοκτήτη και το σκυλί άκουσε την φωνή του …. έκανε σαν τρελό!!! Η ιστορία δεν έχει βγει από ταινία του Χόλιγουντ, αλλά σίγουρα θα σπάσει ταμεία, γιατί σίγουρα θα γίνει το καλύτερο σενάριο!!!»


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ