Αράχωβα: «Τέτοια κακοποίηση και με ανθρώπινη παρέμβαση δεν έχω ξαναδεί στα 30 χρόνια καριέρας», λέει η κτηνίατρος – Η ομερτά και οι εξαφανισμένες κάμερες

Την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου ο Όλιβερ, το χάσκυ της Αράχωβας έζησε την βία και την ασχήμια όταν κακοποιήθηκε άγρια και βάναυσα από άνθρωπο που το σκυλί πιθανότατα γνώριζε. Η υπόθεση του πανέμορφου και ευγενικού σκύλου, προκάλεσε από την πρώτη στιγμή την δικαιολογημένη οργή φιλόζωων που ζητούν να βρεθεί ο δράστης της ειδεχθής πράξης και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Τα ντοκουμέντα της φρίκης με το χάσκυ να ψυχορραγεί σε κτηνιατρείο, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή από τη βάναυση κακοποίηση στην Αράχωβα, διαδέχονται οι σοβαρές καταγγελίες για προσπάθεια συγκάλυψης.

Όπως λέει η Μάρθα Πουλτίδου, επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομάδας για την Κακοποίηση των Ζώων, κάποιοι μετά το έγκλημα φρόντισαν να ξηλώσουν τις κάμερες, που είχαν καταγράψει την αρρωστημένη επίθεση και το πρόσωπο του δράστη, που παραμένει άφαντος, την ώρα που τα σενάρια για την ταυτότητά του, δίνουν και παίρνουν.

Η κυρία Πουλτίδου εμφανίστηκε οργισμένη από τις διαρροές ορισμένων στην Αράχωβα για μια είδηση που «φούσκωσαν» οι φιλόζωοι της περιοχής. Το 8χρονο χάσκυ όπως λένε, δεν κακοποιήθηκε σεξουαλικά.

«Τέτοια κακοποίηση και με ανθρώπινη παρέμβαση δεν έχω ξαναδεί στα 30 χρόνια καριέρας»

Την απάντηση δίνει η κτηνίατρος που το εξέτασε. Όπως λέει ο πανέμορφος σκύλος έφερε χτυπήματα στο κεφάλι, είχε σπασμένα πλευρά, ενώ είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά με αιχμηρό αντικείμενο.

Η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα, που εξέτασε το χάσκυ ανέφερε στο Live News: «Έχω δει κακοποιήσεις, πολυτραυματίες από τροχαία, από δηλητηριάσεις, από δαγκώματα σκύλων, τέτοια κακοποίηση και με ανθρώπινη παρέμβαση δεν έχω ξαναδεί στα 30 χρόνια καριέρας».

Τα τραύματα του πολλαπλά και βαθιά. Επί μία ώρα η κυρία Τόλα προσπαθούσε να ηρεμήσει το βασανισμένο ζώο που έτρεμε σαν το ψάρι.

«Καθίσαμε όλο το βράδυ, τον είχα στην αγκαλιά μου. Τον έβλεπα όμως ότι θα τα καταφέρει να σου πω την αλήθεια. Με κοίταζε στα μάτια και μου έλεγε “είμαι δυνατός”. Σηκώθηκε και όρθιος το βράδυ στο σπίτι, ήπιε νεράκι. Εννέα η ώρα περίπου έκανε ένα τίναγμα, τινάχτηκε το σκυλί. Έτρεξα αλλά είχε πάθει ανακοπή. Προσπαθούσαμε επί μία ώρα να ηρεμήσουμε τον σκύλο και δεν μπορούσαμε. Μου λέει η κτηνίατρος “έχει πάθει τόσο στρες. Είναι τόσο σοκαρισμένο το σκυλάκι σου που δεν το πιάνει το ηρεμιστικό”», υπογράμμισε ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, Μιχάλης.

Ο Μιχάλης λέει στο LIVE NEWS πως το χάσκυ ήταν κατά παραπάνω από ένα κατοικίδιο. Ήταν η παρέα του. Ο Όλιβερ ήταν δοτικός, χαδιάρης και τον λάτρευε όλη η Αράχωβα θα πει.

«Ήταν άνθρωπος και τον ήξερε όλο το χωριό. Όλο το χωριό κλαίει. Όλα τα παιδιά Γυμνασίου, Λυκείου και Δημοτικού τον ξέρανε τον Όλιβερ. Όχι μόνο τα παιδάκια, τον ήξερε όλη η Αράχωβα».

«Η ομερτά που επικρατεί είναι απίστευτη»

Οι Αρχές εκτιμούν πως το χάσκυ πιθανότατα γνώριζε τον/ους δράστη/ες αυτής της αποτρόπαιας πράξης, ώστε να τον/ους ακολουθήσει.

Σύμφωνα με τις νεότερες εξελίξεις, ενδεχομένως να καταστράφηκε υλικό από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν σε μαγαζί που γειτνίαζε με το σπίτι του ιδιοκτήτη του Όλιβερ, καθώς μέσα σε 1-2 βράδια ξηλώθηκαν οι κάμερες.

«Η ομερτά που επικρατεί είναι απίστευτη. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας εγκληματίας κυκλοφορεί ανάμεσά τους και σφυρίζουν αδιάφορα, σαν να μη συμβαίνει τίποτα», είπε στο MEGA η Μαρία Πουλτίδου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κατά της Κακοποίησης Ζώων.

Ο δράστης της κακοποίησης του Όλιβερ αντιμετωπίζει ποινή 10 ετών και πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ.

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που γεννούνται για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ποιοι και γιατί αμφισβητούν την κτηνίατρο Κλεονίκη Τόλα; Γιατί ξηλώθηκαν οι κάμερες από το σημείο της επίθεσης; Ποιοι οι λόγοι συγκάλυψης και γιατί θέλουν να πέσουν οι τόνοι για το περιστατικό;

Με πληροφορίες από megatv.com, newsit.gr


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ