Αράχωβα: Κοντά στον εντοπισμό του δράστη που κακοποίησε βάναυσα τον Όλιβερ οι Αρχές

Κοντά στον εντοπισμό του δράστη που φέρεται να κακοποίησε άγρια τον Όλιβερ, τον σκύλο στην Αράχωβα βρίσκονται οι αστυνομικές Αρχές μετά και την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με το protothema.gr.

Χθες η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα που έχει την εποπτεία των εισαγγελικών αρχών για την προστασία των ζώων ζήτησε με παραγγελία της κατεπείγουσα έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη και την απόδοση ποινικών ευθυνών σε βάρος του για τον άγριο βασανισμό του σκύλου ο οποίος δεν κατάφερε τελικά να επιζήσει στην Αράχωβα.

Ο κακοποιητής φέρεται να διαμένει μόνιμα στην Αράχωβα, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του ιδιοκτήτη του σκύλου και θα εξεταστεί οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες που διαθέτουν σπίτια και επιχειρήσεις εστίασης στην ίδια περιοχή.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι παραπάνω πληροφορίες, η ταυτοποίηση του δράστη θα επιτευχθεί με λήψη δείγματος DNA από το χάσκυ ενώ θα εξεταστεί και οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες που διαθέτουν σπίτια και επιχειρήσεις εστίασης στην ίδια περιοχή.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να καταθέσει ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει μιλήσει στις αρχές, καθώς βρίσκεται υπό καθεστώς φόβου. Μάλιστα, πηγές φιλοζωικών σωματείων, αναφέρουν πως η αποκάλυψη του δράστη του βιασμού του σκύλου, θα προκαλέσει έκπληξη όχι μόνο στην τοπική κοινωνία, αλλά και στην κοινή γνώμη της χώρας.

Φέρεται να διαμένει μόνιμα στην Αράχωβα, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του ιδιοκτήτη του σκύλου – Θα εξεταστεί οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες που διαθέτουν σπίτια και επιχειρήσεις εστίασης στην ίδια περιοχή.

Το αποτρόπαιο έγκλημα, καταγγέλθηκε στην ΕΛΑΣ την 27η Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πηγές της περιφέρειας Βοιωτίας, το 8χρονο χάσκυ εξετάστηκε από τρεις κτηνιάτρους και το πόρισμά τους έρχεται σε αντίθεση με το αρχικό πόρισμα της κτηνιάτρου της Ιτέας που το εξέτασε μετά την κακοποίησή του.

Οι τρεις κτηνίατροι εκτίμησαν ότι ο σκύλος δεν κακοποιήθηκε από τον πρωκτό με αιχμηρό αντικείμενο και το πόρισμά τους βρίσκεται στη διάθεση του εισαγγελέα.

Μέλη φιλοζωϊκών οργανώσεων με τα οποία επικοινώνησε το protothema.gr και γνωρίζουν στοιχεία της υπόθεσης, επιμένουν στην αρχική γνωμάτευση της κτηνιάτρου στην οποία αναφέρεται ο άγριος βασανισμός του ζώου με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

Το περιστατικό έχει κινητοποιήσει ήδη τις αστυνομικές και δημοτικές Αρχές της περιοχής, ενώ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λόγω της πρωτοφανούς άγριας κακοποίηση του ζώου, το οποίο κατόρθωσε να επιστρέψει σπίτι του, αλλά δεν επέζησε.

«Το σκυλί το πήραν μέσα από την αυλή του σπιτιού μου στην περιοχή Σφαλάκι, που βρίσκεται πάνω σε ένα λόφο» είχε αναφέρει ο ιδιοκτήτης του στο protothema.gr.

«Ο σκύλος επέστρεψε μόνος του στο χώρο του την επόμενη μέρα, σε άθλια κατάσταση. Είχε αιμορραγία και φαινόταν ότι είχε κακοποιηθεί. Τον είχαν φιμώσει διότι διαπίστωσα ότι το στόμα του ήταν πρησμένο» πρόσθεσε.

Ο ιδιοκτήτης μετέφερε το χάσκυ στο κτηνιατρείο της Ιτέας και ο κτηνίατρος που το εξέτασε, διαπίστωσε ότι είχε κακοποιηθεί στον πρωκτό του από αιχμηρό αντικείμενο.

«Έφερε σοβαρό τραύμα στη περιοχή του πρωκτού από αιχμηρό όργανο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη γνωμάτευση.

Η γνωμάτευση του κτηνιάτρου στην Ιτέα που εξέτασε τον Όλιβερ, αναφέρει για το σοβαρό τραύμα στην περιοχή του πρωκτού που προκλήθηκε από αιχμηρό αντικείμενο

Πηγή: protothema.gr


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ