Παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την άγρια κακοποίηση του Όλιβερ, του σκύλου στην Αράχωβα

Κατεπείγουσα έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη και την απόδοση ποινικών ευθυνών σε βάρος του για τον άγριο βασανισμό του σκύλου ο οποίος δεν κατάφερε τελικά να επιζήσει στην Αράχωβα, ζήτησε με παραγγελία της αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα που έχει την εποπτεία των εισαγγελικών αρχών για την προστασία των ζώων.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός απευθύνεται στην Εισαγγελία Λειβαδιάς, όπου υπάγεται η Αράχωβα, προκειμένου να την ενημερώσει άμεσα για την εξέλιξη και τα αποτελέσματα της έρευνας.

Ο σκύλος, ράτσας Χάσκυ κακοποιήθηκε με απίστευτη βαναυσότητα και βιάστηκε με αιχμηρό αντικείμενο, όπως διαπιστώθηκε από την κτηνιατρική εξέταση, όταν βγήκε από την αυλή του σπιτιού του ιδιοκτήτη του.

Ο άτυχος Όλιβερ κατόρθωσε να επιστρέψει και πάλι στο σπίτι ωστόσο μετά από 10 ώρες κατέληξε από ανακοπή.

Για την βάναυση κακοποίηση του Όλιβερ στην Αράχωβα, ο Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας ζητάει από τους δημότες να συνδράμουν το έργο των Αρχών με οποιαδήποτε σχετική πληροφορία προς την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας ή την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λιβαδειάς, προκειμένου να βρεθεί ο ένοχος.

Συγκεκριμένα το δελτίο Τύπου που υπογράφει ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, Ιωάννης Σταθάς αναφέρει:

«Προ τριών ημερών μια ασύλληπτη θηριωδία συντάραξε την τοπική αλλά και την ευρύτερη κοινωνία μας. Θύμα της αδιανόητης αυτής κτηνωδίας ήταν ο σκύλος ενός συμπολίτη μας, ο οποίος υπέστη φρικτή κακοποίηση από άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, με αποτέλεσμα να αποβιώσει λίγες αργότερα.

Οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας, διεξάγουν έρευνα, ώστε να βρεθεί/-ουν ο/οι δράστης/-ες της αποτρόπαιος πράξης.

Στην προσπάθειά του να συνδράμει το έργο των Αρχών, ο Δήμος μας καλεί όποιον γνωρίζει κάτι ή διαθέτει οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, να ενημερώσει πάραυτα την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας ή την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λιβαδειάς, προκειμένου να βρεθεί ο ένοχος αυτής της φρικαλέας κακουργηματικής πράξης».

Η Χρυσάνθη Καραγιάννη εκπροσωπώντας την «Πανελλήνια Ομάδα κατά της Κακοποίησης των Ζώων» και το σωματείο «Φίλοι Ζώων και Ανθρώπων» με βίντεο που ανάρτησε στο Facebook το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, ενημερώνει ότι βρίσκεται στην Αράχωβα προκειμένου να ερευνηθεί ο τραγικός θάνατος του Όλιβερ που βασανίστηκε και ξεψύχησε στα τραύματά του.

«Μιλώντας με φιλόζωους της περιοχής δυστυχώς επιβεβαιώσαμε αυτό που ξέραμε όλα αυτά τα χρόνια, ότι στην Αράχωβα έχουν κακοποιηθεί και δολοφονηθεί πάρα πολλά ζώα. Θα κάνουμε τα πάντα για να δικαιωθεί ο Όλιβερ, θα κάνουμε τα πάντα για να προστατέψουμε τα επόμενα θύματα που έχει σχεδιάσει ο ψυχοπαθής δολοφόνος να σκοτώσει, τα οποία μπορεί να είναι ζώα, μπορεί να είναι ανήμποροι άνθρωποι, μπορεί να είναι ένα παιδί…», αναφέρει μεταξύ άλλων και τονίζει ότι θα είναι δίπλα σε όποιον αποφασίσει να μιλήσει.

«Είναι γνωστός αυτός που άρπαξε και το βασάνισε»

Μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, η επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης των Ζώων, Μάρθα Πουλτίδου είπε για τον δράστη: «Είμαστε στο ψάξιμο. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να περάσει έτσι αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι περαστικός αυτός που το έκανε, το ζώο δεν υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσει έναν άγνωστο άνθρωπο. Ήξερε τους δράστες».


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ