Να βρεθεί άμεσα ο δράστης που κακοποίησε βάναυσα το Χάσκυ στην Αράχωβα – Μιλήστε έστω και ανώνυμα!

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η υπόθεση βάναυσης κακοποίησης σκύλου στην Αράχωβα με την φιλοζωική κοινότητα να ζητάει από τους κατοίκους που γνωρίζουν να μιλήσουν ώστε αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ο 8χρονος Όλιβερ, το χάσκυ, εξαφανίστηκε από το σπίτι του ιδιοκτήτη του, ο οποίος τον αναζήτησε χωρίς να καταφέρει να το εντοπίσει. Την επόμενη μέρα ο σκύλος επέστρεψε μόνος του στο χώρο του σε άθλια κατάσταση αφού διαπιστώθηκε ότι είχε αιμορραγία και φαινόταν ότι είχε κακοποιηθεί.

Ο κτηνίατρος που τον εξέτασε, διαπίστωσε ότι είχε κακοποιηθεί στον πρωκτό του από αιχμηρό αντικείμενο και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση ωστόσο μετά από 10 ώρες κατέληξε από ανακοπή.

Σύσσωμες οι φιλοζωικές οργανώσεις ζητούν να βρεθεί άμεσα ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος στην Αράχωβα με τα «Φοβισμένα Αδεσποτάκια Νεάπολης» να δίνουν αμοιβή 2.500 ευρώ σε όποιον υποδείξει τον αυτουργό που τον χτύπησε και τον βίασε.

«Για τον Όλιβερ, το υπέροχο χάσκυ στην Αράχωβα, όπου αφού του έδεσαν το στόμα, τον χτύπησαν και βιάστηκε με αιχμηρό αντικείμενο και δυστυχώς έγινε άγγελος στον ουρανό γιατί δεν άντεξε στα τραύματα του, δίνεται αμοιβή 2500 ευρώ + η αμοιβή του κηδεμόνα του, για να βρεθεί το άρρωστο ον που κυκλοφορεί στην Αράχωβα και βιάζει και κακοποιεί αθώα πλάσματα», τονίζει η φιλοζωική οργάνωση.

Από την πλευρά της, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) με επιστολή της στο Αστυνομικό τμήμα Αράχωβας, τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, και με κοινοποίηση στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη καθώς και την Ειδική Γραμματεία Ζώων Συντροφιάς, ζητάει να βρεθεί άμεσα ο δράστης του φριχτού βασανισμού και θανάτωσης σκύλου.

Ολόκληρη η επιστολή της ΠΦΠΟ

«Όπως ενημερωθήκαμε από καταγγελίες φιλόζωων της περιοχής και πολλά δημοσιεύματα, υπήρξε ένα αποτρόπαιο περιστατικό βασανισμού σκύλου με αιχμηρό όργανο στον πρωκτό, που είχε ως αποτέλεσμα τον οδυνηρό θάνατο του. Ο Όλιβερ, όπως λεγόταν το άτυχο ζώο, ήταν ένα άκακο και πολύ φιλικό ζώο, σύμφωνα με τον κηδεμόνα του Μιχάλη Φλέγκα και ήταν γνωστό και αγαπητό στην τοπική κοινωνία της Αράχωβας.

Δεδομένου ότι:

  1. Το περιστατικό αποτελεί κακούργημα και μάλιστα ειδεχθές,
  2. Ο άνθρωπος που το διέπραξε είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος τόσο για τα ζώα όσο και για τους ανθρώπους, όπως είναι κοινώς παραδεκτό με βάση διεθνείς επιστημονικές έρευνες,

είναι υποχρέωσή σας να εντοπίσετε άμεσα τον δράστη ώστε να σωφρονιστεί πριν επαναλάβει τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις και πριν υπάρξουν νέα θύματα.

Η Αράχωβα είναι μια μικρή κωμόπολη μόλις 2500 κατοίκων. Είναι βέβαιο ότι είναι ήδη γνωστό ποιος ή ποιοι είναι πιθανό να έχουν διαπράξει αυτή την ειδεχθή πράξη, καθώς τέτοια άτομα εκδηλώνουν συχνά επιθετικές συμπεριφορές.

Περιμένουμε την άμεση ενεργοποίηση του Δήμου και της Αστυνομίας ώστε να εντοπιστεί ο δράστης. Η Αράχωβα είναι ένας πολυσύχναστος τουριστικός προορισμός και η ύπαρξη ενός επικίνδυνου βασανιστή και δολοφόνου που κυκλοφορεί ελεύθερος δημιουργεί ανασφάλεια στους επισκέπτες και στιγματίζει ολόκληρη την περιοχή.»

«Έχει βουίξει το πανελλήνιο με την φρικτή κακοποίηση και τον θάνατο του Όλιβερ»

Η Μάρθα Πουλτίδου, επικεφαλής της «Πανελλήνιας Ομάδας Κατά της Κακοποίησης των Ζώων», αναφέρεται στην φριχτή πράξη που προκάλεσε την κατάληξη του Όλιβερ και κάνει έκκληση να βρεθεί ο δράστης.

«Έχει βουίξει το πανελλήνιο με την φρικτή κακοποίηση και τον θάνατο του Όλιβερ στην Αράχωβα. Το αυτί του Δημάρχου πάντως δεν έχει ιδρώσει. Έγινε κάτι τόσο φρικτό στο χωριό του κι ούτε μια ανακοίνωση. Ούτε μια έκκληση να βρεθεί ο εγκληματίας. Τόση ευαισθησία!»


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ