Η αρχή έγινε: Οι συνθήκες μεταφοράς ζώων με πλοία διορθώθηκαν μετά από παρέμβαση της ΠΦΠΟ

Τις κακές συνθήκες μεταφοράς ζώων με πλοία κατήγγειλε η Πανελλαδική Φιλοζωικής και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) ζητώντας με επιστολή της την 17η Ιουλίου από τον κλάδο ελέγχου πλοίων του Λιμενικού Σώματος την αποκατάστασή τους με γνώμονα την ευζωία των ζώων συντροφιάς. 

Μετά από την καταγγελία της ΠΦΠΟ για τις κάκιστες συνθήκες μεταφοράς ζώων συντροφιάς σε πλοίο προς Πάρο, στο οποίο τα κλουβιά των ζώων ήταν σε κλειστό χώρο στο γκαράζ του πλοίου σε αποπνικτικές συνθήκες, έγινε η αρχή με το Λιμενικό να δείχνει διάθεση βελτίωσης για τον τρόπο μεταφοράς τους.

Ειδικότερα το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος διαβεβαίωσε την Ομοσπονδία ότι θα διορθωθούν οι συνθήκες μεταφοράς των ζώων με τα επιβατηγά πλοία έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ευζωία τους.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του το Λιμενικό αναφέρει ότι «κινήθηκαν οι διαδικασίες που αφορούν στη λήψη διορθωτικών μέτρων εκ μέρους της διαχειρίστριας εταιρείας προκειμένου το σύνολο των επιβατηγών πλοίων της να υποδέχεται σε ενδεδειγμένους χώρους μεγαλόσωμα ζώα συντροφιάς που να διασφαλίζουν τις αρχές των κανόνων ευζωίας της».

Επιπλέον, το Λιμενικό διαβεβαιώνει ότι όλα τα πλοία θα ελεγχθούν ενώ θα επιβληθούν κυρώσεις αν βρεθούν παραβάσεις.

ζώων
Η απάντηση του Λιμενικού Σώματος

ζώων

«Χαιρόμαστε για την απόκριση του Λιμενικού γιατί κατανοούμε τη δυσκολία μέσα στην τουριστική περίοδο», δήλωσε η ΠΦΠΟ ενώ παράλληλα παρακαλεί όλες και όλους όσοι ταξιδεύουν το επόμενο διάστημα, να την ενημερώσουν ([email protected]) αν πράγματι οι συνθήκες μεταφοράς των ζώων είναι καλές στα πλοία που θα χρησιμοποιήσουν.

«Καλό είναι να μας στείλετε και οπτικό υλικό βίντεο ή φωτογραφίες», συμβουλεύει.

«Η αρχή έγινε, ας βεβαιωθούμε και ας προσπαθήσουμε να βελτιωθούν οι συνθήκες μεταφοράς των ζώων στα επιβατηγά πλοία», καταλήγει.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ