Άρθουρ ο Βασιλιάς: Η αληθινή ιστορία ενός αδέσποτου σκύλου που ενέπνευσε την νέα ταινία περιπέτειας με τον Μαρκ Γουόλμπεργκ

Η ταινία Άρθουρ ο Βασιλιάς (Arthur the King) κυκλοφορεί στις 15 Μαρτίου 2024 με πρωταγωνιστές τους Μαρκ Γουόλμπεργκ, Σίμου Λιου, Τζούλιετ Ράιλανς, Ναταλί Εμανουέλ και Μπέαρ Γκρίλς ως ο ίδιος. Ο πιο σημαντικός πρωταγωνιστής ωστόσο είναι ένας σκύλος γνωστός ως Άρθουρ.

Η ταινία βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία που έλαβε χώρα το 2014 κατά τη διάρκεια ενός αγώνα περιπέτειας 700 χιλιομέτρων μέσα στις ζούγκλες του Ισημερινού. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιπέτειας, ένας αδέσποτος σκύλος εντάχθηκε στην ομάδα και έτσι γεννήθηκε ένας θρύλος.

Ένας βασιλιάς αναδύεται από τις ζούγκλες του Ισημερινού

Το 2014, ο Μίκαελ Λίντνορντ, επικεφαλής μιας τετραμελούς ομάδας από τη Σουηδία, γνωστής ως Peak Performance, συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Περιπέτειας. Αυτός ο αγώνας ξεπέρασε πραγματικά τα όρια της ανθρώπινης αντοχής με έναν συνδυασμό πεζοπορίας, ποδηλασίας και καγιάκ μέσα σε ακραία εδάφη. Κατέληξε επίσης να δοκιμάζει τη δύναμη ενός αδέσποτου σκύλου, η βασιλική εμφάνιση του οποίου του χάρισε το όνομα “Άρθουρ ο Βασιλιάς”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mikael Lindnord (@mikaellindnord)

Μια γεύση καλοσύνης μετατρέπει έναν αδέσποτο σκύλο σε πιστό εξερευνητή

Αυτός ο αγώνας διαρκεί περίπου 110 έως 120 ώρες για να ολοκληρωθεί, με τους διαγωνιζόμενους να κοιμούνται μόνο λίγες ώρες κατά τη διάρκεια για να χάσουν όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο. Μετά από περίπου τέσσερις ημέρες, η ομάδα πήρε χρόνο για να ξεκουραστεί και να ανεφοδιαστεί. Ετοίμασαν δύο πακέτα τροφής που αποτελούνταν από κεφτεδάκια και ζυμαρικά για να τα μοιραστούν. Ενώ ο Λίντνορντ ήταν έτοιμος να απολαύσει τις λίγες μπουκιές που είχε, ένας λασπωμένος, εξαθλιωμένος σκύλος εμφανίστηκε ανάμεσα από κουτιά. Σε αντίθεση με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά των περισσότερων αδέσποτων σκύλων γύρω του, αυτός ο τετράποδος κοίταζε ήρεμα τον μελλοντικό του μπαμπά. Ο Λίντνορντ, ο οποίος δεν ήθελε ούτε είχε ποτέ πριν σκύλο, ένιωσε αμέσως μια σύνδεση με αυτό το αδέσποτο. Έτσι, μοιράστηκε μαζί του τα κεφτεδάκια του. Έβλεπε ότι ο σκύλος ήταν τραυματισμένος, με ξεραμένο αίμα ανακατεμένο με τη λάσπη που τον κάλυπτε. Όμως ο Λίντνορντ έπρεπε να προετοιμαστεί για την τελευταία και πιο έντονη μέρα του αγώνα, και άφησε πίσω τον σκύλο.

Ο Άρθουρ εντάσσεται στην ομάδα – Είτε τον θέλουν είτε όχι

Κατά τη διάρκεια ενός δύσκολου αγώνα, ο Λίντνορντ αισθάνθηκε μια κίνηση στο πλάι του: είδε τον ίδιο σκύλο, ήρεμο όπως πάντα, να τον κοιτάζει και προς την κατεύθυνση που πήγαιναν. Μίλησε στον σκύλο, ανησυχώντας για τα τραύματά του και τις πιθανές μολύνσεις. Ενώ έδειχνε σημάδια ότι ήθελε να ξεκουραστεί, ο σκύλος ήταν αποφασισμένος να τους ακολουθήσει μέσα από την πυκνή ζούγκλα. Και ο Λίντνορντ αποφάσισε να τον ονομάσει “Άρθουρ”, καθώς παρά την τραχιά εμφάνισή του, εξακολουθούσε να εμφανίζεται και να συμπεριφέρεται βασιλικά.

Ο Άρθουρ κάνει την γενναία βουτιά

Η ομάδα έφτασε στο τμήμα καγιάκ του αγώνα, καθώς ήταν ακόμα σκοτεινά. Το καγιάκ είχε χώρο μόνο για τα τέσσερα ανθρώπινα μέλη της ομάδας, οπότε δυστυχώς έπρεπε να αφήσουν τον Άρθουρ στην ακτή. Ο Άρθουρ ήταν φανερά λυπημένος που τους είδε να φεύγουν, με τον σκύλο να κλαψουρίζει και να κάνει κύκλους. Η ομάδα αισθάνθηκε άσχημα, αλλά έπρεπε να συνεχίσουν. Τότε ήταν που ο Άρθουρ βρήκε το κουράγιο να πηδήξει και να κολυμπήσει πίσω τους! Ήταν αργός αλλά παρέμεινε αποφασισμένος. Η ομάδα επευφημούσε τον Άρθουρ καθώς ακολουθούσε. Τότε είδαν ότι ο Άρθουρ δυσκολευόταν πραγματικά, οπότε τον ανέβασαν στη βάρκα.

Ο Άρθουρ με την οικογένειά του στη Σουηδία (Φωτο Instagram | Mikael Lindnord)

Ο Άρθουρ γίνεται διεθνής ήρωας

Μετά τον αγώνα, η γενναιότητα του Άρθουρ διαδόθηκε. Και ο Λίντνορντ θέλησε να τον φέρει πίσω στη Σουηδία. Τότε, χάρη σε μια καμπάνια στο Twitter, κατάφεραν να συγκεντρώσουν γρήγορα χρήματα για να τον φέρουν στη Σουηδία, αλλά και να καλύψουν την εγχείρησή του και άλλα ιατρικά έξοδα. Ο Άρθουρ παρέμεινε δυνατός σε καραντίνα 120 ημερών πριν συναντήσει τον Λίντνορντ και την οικογένειά του στη Σουηδία. Στη συνέχεια, τον Μάιο του 2015, ο Άρθουρ εντάχθηκε και πάλι στην ομάδα στο Κάλμαρ για το Wings For Life World Run!

Το βιβλίο για τον Άρθουρ, η φιλανθρωπία και η χολιγουντιανή ταινία

Ο Λίντνορντ έγραψε ένα βιβλίο για τον Άρθουρ το 2016, με τίτλο Άρθουρ – Ο σκύλος που διέσχισε τη ζούγκλα για να βρει σπίτι (Arthur – The Dog Who Crossed the Jungle to Find a Home). Στη συνέχεια, το Ίδρυμα Arthur Foundation, ένας οργανισμός για τη βοήθεια των σκύλων του δρόμου στο Εκουαντόρ, πήρε το όνομά του.

Στόχος του Arthur Foundation ήταν να βοηθήσει να περάσει ο νόμος LOBA (νόμος για την ευημερία των ζώων – Ley Organica de Bienestar Animal), ο οποίος εγκρίθηκε τον Απρίλιο του 2018. Αυτό οδηγεί μέχρι τον Μάρτιο του 2024, οπότε και κυκλοφόρησε η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου, Arthur the King.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mikael Lindnord (@mikaellindnord)

Τι απέγινε ο Άρθουρ;

Υπολογίζεται ότι ο Άρθουρ γεννήθηκε γύρω στο 2007 και απεβίωσε λόγω όγκου τον Δεκέμβριο του 2020. Όμως κατά τη διάρκεια των χρόνων του στη Σουηδία, έζησε μια φοβερή ζωή με πολλές περιπέτειες με την οικογένειά του.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mikael Lindnord (@mikaellindnord)

Αν και δεν είναι πια στη ζωή, την εμπνευσμένη ιστορία του Άρθουρ θα την απολαύσουν εκατομμύρια άνθρωποι χάρη στην ταινία βασισμένη στην ιστορία του.

Και για να βοηθήσουν περαιτέρω τα αδέσποτα σκυλιά, ο Μαρκ Γουόλμπεργκ και ο σκύλος που υποδύεται τον Άρθουρ, πρωταγωνίστησαν σε ένα βίντεο που προωθεί την υιοθεσία κατοικίδιων ζώων, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ