«Η ζωή μέσα από τα μάτια των αδέσποτων ζώων»: Η υπέροχη ταινία μικρού μήκους με πρωταγωνιστή έναν αδέσποτο σκύλο που διηγείται τη ζωή του

Ο Δήμος Ηρακλείου μέσω της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού εορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα ζώων, στις 4 Οκτωβρίου, με την παραγωγή και προβολή μίας ταινίας μικρού μήκους, αφιερωμένη στα αδέσποτους φίλους μας.

Πρόκειται για μία ταινία με πρωταγωνιστή έναν αδέσποτο σκύλο, που μας διηγείται τη ζωή του και τη διαδρομή του από το δρόμο στο Κυνοκομείο κι από κει στην αγκαλιά μιας οικογένειας.

Στόχος της ταινίας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, η προστασία τους και η αποκατάστασή τους μέσω της υπεύθυνης «υιοθεσίας».

Το ζήτημα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς μας αφορά όλους και οφείλουμε να το διαχειριστούμε με υπευθυνότητα και ευαισθησία για να πετύχουμε τη μείωση του αριθμού τους και τις καλύτερες συνθήκες συμβίωσης με τους ανθρώπους.

Τόσο με την ταινία αυτή και μία σειρά από άλλες δράσεις επιχειρούμε να φέρουμε τους πολίτες ένα βήμα πιο κοντά στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και το Κυνοκομείο Ηρακλείου με σκοπό τη συμβολή όλων στην επίλυση του προβλήματος των εγκαταλειμμένων ζώων συντροφιάς.

Με την ευκαιρία, υπενθυμίζεται στους δημότες Ηρακλείου, η διεύρυνση λειτουργίας του Κυνοκομείου όπου πλέον κάθε δεύτερη Κυριακή του μήνα παραμένει ανοιχτό από τις 11:00 έως 16:00 και κάθε δεύτερη Τετάρτη από το πρωί στις 08:00 έως 16:00, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους, να έρχονται σε επαφή με τα αδέσποτα σκυλάκια και τη δυνατότητα υιοθεσίας τους.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία «Η ζωή μέσα από τα μάτια των αδέσποτων ζώων» μέσα από το κανάλι του Δήμου Ηρακλείου στο Youtube αλλά και στην επίσημη σελίδα του Κυνοκομείου.

Η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, κυρία Δέσποινα Ι. Συγγελάκη δήλωσε σχετικά: «Τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς μας απασχολούν  καθημερινά, καθώς πολύ συχνά βλέπουμε εγκαταλελειμμένα ή κακοποιημένα ζώα ή ακούμε για δυσάρεστα περιστατικά με περαστικούς. Ξεχνάμε όμως να αναλογιστούμε την ευθύνη των ανθρώπων για την αύξηση του αριθμού τους λόγω εγκατάλειψης ή έλλειψη στείρωσης των δεσποζόμενων, αλλά και της σκληρής συμπεριφοράς προς τα αδέσποτα. Άνθρωποι και ζώα συντροφιάς μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά.

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει κι ευαισθητοποιεί τους πολίτες για τη φροντίδα και την «υιοθεσία» των αδέσποτων ενώ παράλληλα εργάζεται για τη μείωση του αριθμού τους. Είναι στο χέρι μας να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα και ώριμα».

Παρακολουθήστε την ταινία: «Η ζωή μέσα από τα μάτια των αδέσποτων ζώων» με υπότιτλους ΕΔΩ και χωρίς υπότιτλους ΕΔΩ.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ