Ατλάντα: Δεκάδες σκυλιά κινδυνεύουν να θανατωθούν λόγω υπερπληθυσμού των καταφυγίων

Πολλά σκυλιά που ζουν σε καταφύγια ζώων σε μια κομητεία νότια της Ατλάντα θα μπορούσαν να υποβληθούν σε ευθανασία λόγω υπερπληθυσμού, εάν δεν υιοθετηθούν πριν από τις 30 Νοεμβρίου, ανέφερε μια ομάδα ελέγχου ζώων της Τζόρτζια.

Το καταφύγιο ζώων Clayton County Animal Control, το οποίο στεγάζει αδέσποτα ζώα σε δύο καταφύγια, δήλωσε ότι δύο δεκάδες σκύλοι αντιμετωπίζουν πιθανή ευθανασία λόγω υπερπληθυσμού στις εγκαταστάσεις.

Με μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη, η ομάδα ελέγχου ζώων δήλωσε ότι τα σκυλιά που δεν υιοθετηθούν πριν από τις 30 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. αντιμετωπίζουν πιθανή ευθανασία.

Η Σάρα Ορτίζ, συνήγορος των ζώων της κομητείας Κλέιτον, δήλωσε ότι αρκετά ζώα εγκαταλείφθηκαν πριν από το Σαββατοκύριακο του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών.

«Δεν ξέρω τι συμβαίνει αυτή την εποχή του χρόνου, οι άνθρωποι έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους, οι άνθρωποι απλά παρατάνε τα σκυλιά τους», δήλωσε η Ορτίζ στο WANF-TV.

Ο Ορτίζ ανέφερε ότι οι ομάδες διάσωσης μπόρεσαν να φιλοξενήσουν μερικά από τα σκυλιά, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει αφού υπάρχουν πολλά ακόμα ζωάκια που χρειάζονται σπίτια.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ