Αττική: Εγκατέλειψε το δηλητηριασμένο σκύλο του στην περιοχή του Δάσους Χαϊδαρίου – Νεκρό το ζώο – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

Ένας ιδιοκτήτης σκύλου συνελήφθη στο Χαϊδάρι Αττικής όταν εγκατέλειψε στο δρόμο το κατοικίδιο του ενώ ήταν δηλητηριασμένο με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Χαϊδαρίου-Αιγάλεω «Οι Μαχητές των Δρόμων» Όλγα Γαβάκη, ο ιδιοκτήτης του σκύλου ράτσας Μπόξερ ήρθε από το Παγκράτι και εγκατέλειψε τον σκύλο του κατόπιν δηλητηρίασης.

Το χρονικό του περιστατικού

Στις 8 το πρωί της Κυριακής 30/7 ζητήθηκε από το Φιλοζωικό Σωματείο να βοηθήσει ζώο που είχε βρεθεί από κατοίκους της περιοχής Δαφνίου στις 6:30 το πρωί σε τραγική κατάσταση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έκαναν λόγω για ζώο που είχε χτυπηθεί πιθανώς από αυτοκίνητο, όταν όμως οι εθελοντές έφτασαν στο σημείο και ενώ υπήρχαν αίματα γύρω από το ζώο το κορμί του, δεν παρουσίαζε εξωτερικά τραύματα.

Ο Τζακ το Μπόξερ έδειχνε να ψυχορραγεί μιας και ήταν σε πλάγια θέση χωρίς να έχει καμία επαφή με το περιβάλλον. Η αναπνοή του ήταν κοιλιακή και είχε σπασμούς και αμέσως μεταφέρθηκε στην κλινική της κας Ραχιώτη: «το ζώο κάθε αναπνοή που έπαιρνε έδειχνε ότι θα ήταν η τελευταία του».

Παράλληλα ελέγχθηκε για ηλεκτρονική σήμανση όπου βρέθηκαν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του κατοίκου Παγκρατίου.

Το ζώο παρέμενε σε πλάγια θέση χωρίς καμία επαφή με το περιβάλλον, παρουσίαζε 41,5 πυρετό πλήρως αφυδατωμένο, χωρίς καμία αισθητικότητα σε όλο του το κορμί και ανισσοκορίαση με οιδήματα στους οφθαλμούς. Εγκεφαλικά χαρακτηρίσθηκε νεκρό.

«Δεν μπορούσαμε να ξέρουμε εάν όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα σηπτικού σοκ, νεφρικής ανεπάρκειας τοξίκοσης ή νευρολογικού προβλήματος. Η μάχη έδειχνε να είναι ήδη χαμένη. Οι γιατροί δεν είχαν πολλά όπλα για να παλέψουν μιας και δεν γνώριζαν το ιατρικό ιστορικό του», περιγράφει το φιλοζωικό σωματείο.

«Η μόνη λύση να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του ο οποίος θα μας διαφώτιζε τι είχε συμβεί και περιήλθε σε αυτήν την κατάσταση. Οι ώρες περνούσαν και τα τηλέφωνα του ήταν μονίμως ανενεργά».

Ο εντοπισμός και η κατάθεση του ιδιοκτήτη

Σχηματίσθηκε δικογραφία λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του σκύλου ενώ το φιλοζωικό σωματείο βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με την κλινική και το Α.Τ Χαϊδαρίου όπου προσπαθούσαν να ξετυλίξουν το κουβάρι των πληροφοριών.

Μετά από προσπάθειες του Διοικητή του τμήματος Αριστείδη Κανταρέλη, εντοπίσθηκε ο ιδιοκτήτης του Τζακ ο οποίος μετά την σύλληψη του και κατά την κατάθεση του ομολόγησε ότι ο ίδιος εγκατέλειψε το ζώο του στην περιοχή του Δάσους Χαϊδαρίου αφού λίγο νωρίτερα τον είχε μεταφέρει με συμπτώματα δηλητηρίασης στον διανυκτερεύοντα κτηνίατρο της περιοχής του Παγκρατίου.

Όπως περιγράφει το φιλοζωικό σωματείο, στο ζώο προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έφυγε σε καλή κατάσταση περπατώντας – όπως δήλωσε ο θεράπων ιατρός – συνοδευόμενο από τον ιδιοκτήτη του ο οποίος αρνήθηκε να καταβάλει την αμοιβή του ιατρού και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κληθεί η Άμεση Δράση.

Το εγκατέλειψε αβοήθητο μόλις έπαθε έντονη κρίση

Στην συνέχεια ο ιδιοκτήτης έφυγε από το Παγκράτι με προορισμό το Χαϊδάρι στις 4 τα ξημερώματα, όπως ο ίδιος δήλωσε για να παίξει το ζωάκι ώσπου στην συνέχεια το εγκατέλειψε αβοήθητο μόλις έπαθε έντονη κρίση κατά δήλωση του.

«Δεν ξέρουμε τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέματα από όλα αυτά. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι αυτό το άλλοτε πανέμορφο και ολόλευκο αγορασμένο Μπόξερ βασανίστηκε πολύ τις τελευταίες ημέρες», γράφει το φιλοζωικό σωματείο.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Α.Τ Χαϊδαριου που απέδειξε για μία ακόμη φορά την αγάπη του για τα ζώα και την πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας αποδίδοντας το σύνολο των προστίμων που αφορούν την εγκατάλειψη του ζώου, την μη κατοχή βιβλιαρίου, τον μη ετήσιο εμβολιασμό του, καθώς και τον ακρωτηριασμό της ουράς του», καταλήγει.

«Ο Τζακ “έφυγε” προδομένος από τον άνθρωπο που θεωρούσε ότι τον αγαπούσε»


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook & στο Instagram

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ