Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Δέσμευση για μηδενικές εκπομπές μεθανίου έως το 2030

H ADNOC των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επισπεύδει τους στόχους της για μηδενικές εκπομπές και δεσμεύεται πως θα πετύχει μηδενικές εκπομπές μεθανίου έως το 2030.

Ο κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός των ΗΑΕ δήλωσε σήμερα, Δευτέρα (31/7), ότι επισπεύδει τον στόχο του για μηδενικές εκπομπές κατά πέντε έτη, αποσκοπώντας να τον έχει επιτύχει έως το 2045, αντί για το 2050 που στόχευε προηγουμένως. Δεσμεύεται, επίσης, για μηδενικές εκπομπές μεθανίου έως το 2030, ακόμη και όταν υπάρχουν σχέδια επέκτασης της παραγωγής πετρελαίου.

Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι, ADNOC (Abu Dhabi National Oil Company) ανέφερε ακόμα ότι οι συνολικές εκπομπές της για το 2022 ήταν κατά προσέγγιση 24 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι διοξειδίου του άνθρακα. Πρόκειται για την πρώτη αποκάλυψη τέτοιας φύσεως από την κρατική εταιρεία.

Η εταιρεία γνωστοποίησε, τέλος, ότι η ένταση των εκπομπών άνθρακα από την ίδια ήταν ίση με 7 κιλά διοξειδίου του άνθρακα ανά παραγόμενο βαρέλι ισοδύναμου πετρελαίου.Με πληροφορίες από Reuters


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook & στο Instagram

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ