Αυλαία για την εκπομπή «Πλάνα με ουρά» – Η Τασσούλα Επτακοίλη μας αποχαιρετά με μία τρυφερή φωτογραφία

Της Βασιλείας Καμάρα

Με μία τρυφερή φωτογραφία με την Οφήλια αποφάσισε να αποχαιρετήσει τους τηλεθεατές της η Τασσούλα Επτακοίλη θέλοντας με αυτό τον τρόπο να ανακοινώσει ότι η εκπομπή «Πλάνα με ουρά» δεν θα είναι φέτος στην ΕΡΤ.

Η εκπομπή με θέμα τα ζώα, έκανε πρεμιέρα το 2020 φιλοξενώντας στο πρώτο επεισόδιο τα ιδρυτικά μέλη της SCARS, την Σμαράγδα Καρύδη και την Γαϊδουροχώρα.

Μέσα από αφιερώματα, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις, η δημοσιογράφος, συγγραφέας και φιλόζωη  Τασσούλα Επτακοίλη ανέδειξε ενδιαφέρουσες ιστορίες ζώων και των ανθρώπων τους αποκαλύπτοντας άγνωστες πληροφορίες για τον συναρπαστικό κόσμο των ζώων.

Στη σελίδα της στο Facebook, η δημοσιογράφος ήθελε να απαντήσει στα μηνύματα των θαυμαστών της εκπομπής με μία γλυκόπικρη ανάρτηση: «Τα “Πλάνα με ουρά” δεν θα είναι φέτος στην ΕΡΤ. Στο πρόγραμμά της δεν χώρεσε μια ώρα την εβδομάδα για τη συνύπαρξή μας με τα ζώα, για τις φιλοζωικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις. Το λέω γιατί τα μηνύματά σας είναι πολλά και δεν μπορώ να μην απαντώ. Δεν έχω μάθει να μασάω τα λόγια μου».

Η κ. Επτακοίλη είχε προγραμματίσει να καλύψει στα νέα επεισόδια τη Δαδιά και την Αλεξανδρούπολη, τις περιοχές της Θεσσαλίας και τα καταφύγια που επλήγησαν από τη θεομηνία, ωστόσο μας δίνει μία μικρή ελπίδα ότι ίσως κάποια στιγμή ο κύκλος αυτής της εκπομπής ανοίξει ξανά. «Στενοχωριέμαι αλλά αυτό συμβαίνει, όχι μόνο στην τηλεόραση αλλά και στη ζωή: Ο κύκλος αυτής της εκπομπής ίσως ανοίξει ξανά. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε γι’ αυτό», τονίζει.

Η Τασσούλα Επτακοίλη ευχαριστεί τον πρόεδρο της ΕΡΤ και τη σύμβουλο του προέδρου της ΕΡΤ:  «Ευχαριστώ τους ανθρώπους της δημόσιας τηλεόρασης, ειδικά τον Κωνσταντίνο Ζούλα και τη Λίνα Παπαδάκη για την (αρχική) εμπιστοσύνη και, κυρίως, όλους εσάς που σταθήκατε στο πλευρό μας σ’ αυτή την προσπάθεια».

Η δημοσιογράφος επέλεξε μια ξεχωριστή φωτογραφία για να αποχαιρετήσει το κοινό της: «Από τις εκατοντάδες φωτογραφίες των γυρισμάτων αποφάσισα να σας αποχαιρετήσω με αυτήν: η φρικτά κακοποιημένη σ’ ένα ελληνικό χωριό Οφήλια ζει ευτυχισμένη στην Κοπεγχάγη».

Οι αντιδράσεις της φιλοζωικής κοινότητας

Δεν είναι λίγες οι αντιδράσεις από τη φιλοζωική κοινότητα η ανακοίνωση της λήξης της εκπομπής, της μοναδικής που ασχολείται με το κομμάτι των ζώων και του περιβάλλοντος.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) εκφράζει την απογοήτευσή της για την διακοπή της εκπομπής από το κανάλι της ΕΡΤ και αναφέρει τους λόγους για τους οποίου πρέπει να συνεχιστεί: «Η ΕΡΤ διέκοψε την εξαιρετική φιλοζωική εκπομπή “Πλάνα με ουρά” της δημοσιογράφου Tassoula Eptakili. Το φιλοζωικό κίνημα της χώρας, έχει κάθε λόγο να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του για αυτή την απαράδεκτη απόφαση και να ζητήσει την ανάκληση της. Σε μια χώρα με τόσα προβλήματα και κακοποιήσεις, υπάρχει επιτακτική ανάγκη για περισσότερη φιλοζωική ενημέρωση. Τα “Πλάνα με ουρά” πρέπει να συνεχιστούν!»

Η Naxos island wildlife protection, γράφει: «Τα Πλάνα με ούρα, ήταν η εξαιρετική εκπομπή της ΕΡΤ που για χρόνια ανέδειξε την ουσιαστική σύνδεση φιλοζωίας και ανθρωπιάς. Μόνο που τα Πλάνα με ουρά δεν θα είναι φέτος στην ΕΡΤ. Στο πρόγραμμά της δεν χώρεσε μια ώρα την εβδομάδα για τη συνύπαρξή μας με τα ζώα και για τις φιλοζωικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις. Ας φροντίσουμε με κοινοποιήσεις και επιστολές στην ΕΡΤ να πιέσουμε ώστε να αλλάξει αυτή η απόφαση».

Ο Σύλλογος Περίθαλψης & Προστασίας Άγριων Ζώων “Αλκυόνη”, έγραψε με τη σειρά του: «Τα Πλάνα με ούρα, ήταν η εξαιρετική εκπομπή της ΕΡΤ που για χρόνια ανέδειξε την ουσιαστική σύνδεση φιλοζωίας και ανθρωπιάς. Μόνο που τα «Πλάνα με ουρά» δεν θα είναι φέτος στην ΕΡΤ. Στο πρόγραμμά της δεν χώρεσε μια ώρα την εβδομάδα για τη συνύπαρξή μας με τα ζώα και για τις φιλοζωικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις. Ας φροντίσουμε με κοινοποιήσεις και επιστολές στην ΕΡΤ να πιέσουμε ώστε να αλλάξει αυτή η απόφαση».

Το Save the Strays Of Samos, αναφέρει: «Σε μια χρονική στιγμή που χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ μια τέτοια εκπομπή-αγκαλιά για τα ζώα, από μια εξαιρετική ομάδα ανθρώπων που γίνονται η φωνή τους και προάγουν παιδεία και ήθος, είναι αδιανόητο το ότι η ERT αποφασίζει πως δεν μπορεί να διαθέσει αυτήν τη μία πολύτιμη ώρα την εβδομάδα σε αυτά τα τόσο αδικημένα πλάσματα. Tassoula Eptakili δε θέλουμε να πούμε αντίο, αλλά μόνο εις το επανιδείν. Σε ευχαριστούμε, σε αγαπάμε, και θα προσμένουμε τα επόμενα “πλάνα” σου».

Ο Διευθυντής Σύνταξης της Εφημερίδας “Η Αυγή”, Πέτρος Κατσάκος, εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την απόφαση η ΕΡΤ να γυρίσει την πλάτη στο φιλοζωικό κοινό: «Η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να κόψει την εκπομπή ΠΛΑΝΑ ΜΕ ΟΥΡΑ, την μοναδική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης για τα ζώα. Η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε πως τα ζώα δεν αξίζουν ούτε μία ώρα από το πρόγραμμά της. Η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη στο φιλοζωικό κοινό της χώρας».

Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για την απόφαση και ζητά να υποστηρίξουμε όλοι την επιστροφή της τηλεοπτικής εκπομπής. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η αγαπημένη μας φιλοζωική εκπομπή της Tassoula Eptakili ΠΛΑΝΑ με ΟΥΡΑ, ακυρώθηκε από την EΡΤ! Αποφασίστηκε ότι μια μοναδική πηγή έμπνευσης, μια ευκαιρία να παρουσιαστούν πραγματικές ιστορίες θριάμβου πάνω από τις αντιξοότητες και μια υπενθύμιση ότι οι μικρές δράσεις μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικές αλλαγές για την ευημερία των ζώων, ήταν αχρείαστες. Ας εκφράσουμε όλοι μαζί τη δυσαρέσκειά μας για την απόφαση αυτή και ας υποστηρίξουμε την επιστροφή αυτής της ζωτικής σημασίας εκπομπής. Ας χρησιμοποιήσουμε τη συλλογική μας φωνή για να εξασφαλίσουμε ότι η αγάπη, ο σεβασμός και η εκπαίδευση σχετικά με την ευημερία των ζώων δεν αποσιωπούνται».

Από την πλευρά του οι εθελοντές του καταφυγίου ζώων Adespotoulia Xanthis διερωτώνται: «Ποιόν ενόχλησε αυτή η θαυμάσια ενημερωτική εκπομπή; ΕΡΤ έχετε κάποια απάντηση; Ο κόσμος περίμενε κάθε εβδομάδα να παρακολουθήσει αυτή τη θεάρεστη εκπομπή. Επιμόρφωση, ενημέρωση, φιλοζωία και αγάπη».


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ