Πέραμα: Η Πανελλήνια Ένωση κατά της Κακοποίησης των Ζώων υπέβαλε αίτημα αφαίρεσης των ζώων του 38χρονου δράστη

Εκνευρισμό και έντονη ανησυχία για την τύχη των ζώων έχει προκαλέσει η υπόθεση του 38χρονου άνδρα στο Πέραμα που φαίνεται σε βίντεο να χτυπάει τον σκύλο του στο μπαλκόνι της οικίας του.

Στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega, ο ιδιοκτήτης των σκυλιών ισχυρίζεται ότι άρπαξε τη μυγοσκοτώστρα για να τα τρομάζει και υποστήριξε πως ακολουθεί αυτή τη μέθοδο εκφοβισμού για να αποτρέψει από το να τσακώνονται μεταξύ τους.

Θυμίζουμε ότι του έχει επιβληθεί πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ και σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την ευζωία ζώων συντροφιάς.

Η φιλοζωική κοινότητα ωστόσο ζητάει την αφαίρεση των κατοικίδιων ζώων του 38χρονου τα οποία, όπως δήλωσε ο ίδιος, δεν είχε σκοπό να τα τσιπάρει, γιατί “είναι κατά του τσιπ, κατά της έκτρωσης, κατά της στείρωσης”.

Με νέα ενημέρωση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία «Νέμεσις» πάντα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία αναφέρει ότι έχει γίνει καταγγελία-μήνυση και οι δυο φορείς, Νέμεσις και η Πανελλήνια Ένωση Κατά της Κακοποίησης των Ζώων δηλώνουν παράσταση πολιτικής αγωγής ενώ επισημαίνει ότι θα γίνει προσπάθεια να χαρακτηριστεί το περιστατικό από την Εισαγγελία ως κακούργημα και όχι ως πλημμέλημα.

«Θα προσπαθήσουμε το περιστατικό να χαρακτηριστεί από την Εισαγγελία ως Κακούργημα και όχι ως πλημμέλημα για να είναι άλλη η ποινή και άλλα τα πρόστιμα που τελικά θα του επιδικαστούν και φυσικά επειδή η συγκεκριμένη κακοποίηση είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Επισημαίνω τη λέξη ΤΕΛΙΚΑ», τονίζει η Ομοσπονδία.

Υποβλήθηκε αίτημα αφαίρεσης των ζώων

Όσο αφορά τα ζώα που έχει ο άνδρας στην οικία του, η Πανελλήνια Ένωση Κατά της Κακοποίησης των Ζώων υπέβαλε αίτημα αφαίρεσης των ζώων μέσω της καταγγελίας.

Τη Δευτέρα η «Νέμεσις» καταθέτει επιπλέον αυτοτελές αίτημα οριστικής αφαίρεσης των ζώων και μη επανάκτησης άλλων. Τα δύο αιτήματα θα συνεκτιμηθούν, αφού η υπόθεση είναι μία, τονίζει η ομοσπονδία και αναμένεται η απόφαση του Εισαγγελέα.

«Όπως όλοι γνωρίζουμε για να γίνει η αφαίρεση θα πρέπει πρώτα να έχει βρεθεί χώρος να πάνε. Δεν είναι ένα, είναι πολλά. Αν δε βρεθεί χώρος η αφαίρεση δε μπορεί να γίνει. Γι᾽ αυτό ας ανασκουμπωθούν όλοι. Γι᾽ αυτό αντί να λέμε όλοι θεωρητικά να αφαιρεθούν χωρίς να προτείνουμε χώρο φιλοξενίας, ας σταματήσει.
Το να λέμε “έχω πολλά ζώα και δε μπορώ άλλα” είναι κατανοητό αλλά δεν λύνει κανένα ζήτημα», επισημαίνει.

Η κατηγορία της κακοποίησης θα συμπληρωθεί και με τη κατηγορία και τα πρόστιμα της παράνομης εκτροφής καθότι θα έπρεπε να έχει άδεια από τη 5μελη του Δήμου Περάματος για να προχωρήσει στη γέννα.

Ολόκληρη η ανάρτηση-ενημέρωση της «Νέμεσις»


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ