Αυξημένες επιθέσεις καρχαριών στο Long Island – Αξιοποιούνται drone για την παρακολούθηση των ακτών

Πέντε νέες επιθέσεις καρχαριών εις βάρος ανθρώπων σημειώθηκαν τις τελευταίες εβδομαδες στο Long Island, περιοχή που αποτέλεσε και πέρυσι «hotspot» επιθέσεων, όπως μεταδίδει το ABC.

Την Τρίτη 4 Ιουλίου, οι τοπικές αστυνομικές αρχές κλήθηκαν περίπου την ίδια ώρα σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, σε περιστατικά πιθανών επιθέσεων καρχαριών, που έλαβαν χώρα σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες, αλλά όλες στα ανοικτά της νότιας ακτής του πυκνοκατοικημένου νησιού Long Island, νοτιοανατολικά της Νέας Υόρκης. Μόλις την προηγούμενη ημέρα, οι αρχές δήλωσαν ότι είχαν κληθεί σε δύο ακόμη παρόμοια περιστατικά.

Αναλυτικότερα, το πρώτο από τα 3 περιστατικά της Τρίτης σημειώθηκε στις 13:50 μ.μ. (τοπική ώρα). Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Quogue Village, ένας λουόμενος τραυματίστηκε στην παραλία της περιοχής (Quogue Village Beach) στο Σαουθάμπτον, στην κομητεία Σάφολκ της Νέας Υόρκης.

Photo: Colton Jones/Unsplash
Photo: Colton Jones/Unsplash

Οι επιθέσεις

Τραυματίας ήταν ένας 47χρονος άνδρας που κολυμπούσε στα ρηχά, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες του ABC- το νερό κάλυπτε τον άνδρα μέχρι περίπου το ύψος του στήθους. Αν και δεν υπήρξαν αναφορές για θέαση καρχαρία, το τραυματισμένο δεξί γόνατο του 47χρονου, που είχε υποστεί το δάγκωμα, κατέστησε σαφές ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από κάποιο μεγάλο θαλάσσιο ζώο. Ο άνδρας υπέστη σοβαρά σκισίματα στο γόνατο και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ιατρικό Κέντρο Peconic Bay, όπου του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Τα τραύματα, αν και σοβαρά, δεν αποτέλεσαν απειλή για τη ζωή του.

Η αστυνομία έχει ήδη ενημερώσει όλες τις τοπικές παραλίες για την αυξημένη δραστηριότητα θαλάσσιων ζώων και έχει προτρέψει τους λουόμενους να μην κολυμπούν όταν επισκέπτονται τις συγκεκριμένες παραλίες μέχρι να εκτιμηθεί περαιτέρω η κατάσταση.

Στο δεύτερο περιστατικό, ένας 49χρονος άνδρας δαγκώθηκε στο χέρι, 1:55 μ.μ. (τοπική ώρα), την ώρα που κολυμπούσε στα ανοικτά του Fire Island, σύμφωνα με το Γραφείο Ναυτιλίας της Αστυνομίας της κομητείας Σάφολκ, που ήταν η αρμόδια να ανταποκριθεί στο περιστατικό. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο South Shore για την αντιμετώπιση του τραύματος, που -όπως και στο πρώτο περιστατικό- δεν προκάλεσε ανησυχία για τη ζωή του.

Το τρίτο και τελευταίο περιστατικό της Τρίτης, επίσης στα ανοικτά του Fire Island, έλαβε χώρα περίπου στις 4:25 μ.μ. (τοπική ώρα), σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη το Γραφείο Ναυτιλίας της Αστυνομίας της κομητείας Σάφολκ. Αυτή τη φορά, θύμα ήταν μια ενήλικη γυναίκα, η οποία δέχθηκε δάγκωμα στο ανώτερο τμήμα του μηρού, στην περιοχή δυτικά του Cherry Grove, και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του South Shore, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή της.

Τα περιστατικά της Δευτέρας, που εκτιμάται ότι κι αυτά πρόκεινται για επιθέσεις καρχαριών, σημειώθηκαν στη Νότια Ακτή του Long Island, σύμφωνα με το WABC, το ένα στο Robert Moses State Park και το άλλο στην παραλία Kismet.

Photo: Karl Greif/Unsplash
Photo: Karl Greif/Unsplash

Αυξημένη παρακολούθηση των ακτών για καρχαρίες με τη χρήση drone

Το γραφείο του κυβερνήτη της περιφέρειας της Νέας Υόρκης θα χρησιμοποιήσει drones σε όλες τις παραλίες, ώστε να είναι σε θέση να αποτρέψει τέτοια περιστατικά στο μέλλον, ύστερα από την αύξηση των επιθέσεων -πιθανώς από καρχαρίες – που παρατηρήθηκε σε παραλίες του Long Island κατά τις τελευταίες 3 εβδομάδες, με 6 επιθέσεις συνολικά να έχουν καταγραφεί σ’ αυτό το χρονικό διάστημα.

Το Robert Moses State Park καθυστέρησε να επιτρέψει το κολύμπι για το κοινό το πρωί της Τρίτης, καθώς ο πρωινός έλεγχος με drone ανίχνευσε περίπου 50 καρχαρίες-τίγρεις άμμου (sand tiger-sharks) στην περιοχή, όπως μετέδωσε το WABC.

Τα περιστατικά αυτά έρχονται να προστεθούν στην επίθεση που δέχθηκε ένας ψαράς στην Φλόριντα την προηγούμενη εβδομάδα, όταν δέχθηκε δάγκωμα από καρχαρία την ώρα που είχε γύρει στην μία πλευρά της βάρκας του για να πλύνει τα χέρια του. Η συγκεκριμένη επίθεση σημειώθηκε στο Εθνικό Πάρκο Εβεργκλέιντς. Τέλος, σε ένα ακόμη περιστατικό που εκτυλίχθηκε στην παραλία Κόκοα στη Φλόριντα, ένα 12χρονο κορίτσι χρειάστηκε να κάνει 50 ράμματα, όταν καρχαρίας το δάγκωσε στο πόδι.


Με πληροφορίες από ABC News


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ