Cat Expo 2024 χωρίς Scottish Fold απλά δεν γίνεται!

Η πιο αγαπημένη φυλή γάτας αυτή τη στιγμή στο Χόλιγουντ έρχεται να σας εντυπωσιάσει για ακόμη μια χρονιά στο Cat Expo 2024 με την υπογραφή του Scottish Folds Athens/Greece – Gobbolino Cattery.

Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της γάτας Scottish Fold είναι τα αυτιά της, τα οποία είναι μικρά και σφιχτά διπλωμένα προς τα εμπρός καλύπτοντας το άνοιγμά τους ενώ οι άκρες τους είναι στρογγυλεμένες.

H Scottish Fold είναι μεσαίου μεγέθους με στρογγυλό σώμα. Το κεφάλι έχει και αυτό στρογγυλό σχήμα με μικρό λαιμό. Τα μάτια είναι μεγάλα και έχουν μια πολύ γλυκιά έκφραση. Το τρίχωμα των Scottish Fold είναι κοντό και πυκνό. Εμφανίζεται σε διάφορα χρώματα και σχήματα.

Οι Scottish Fold είναι γλυκιές κι ευγενικές γάτες παρά την παράξενη εμφάνισή τους ωστόσο δεν είναι ζωηρές και ενεργητικές γάτες.

Η ράτσα Scottish Fold εμφανίστηκε ως μια φυσική μετάλλαξη στη Σκωτία κοντά στην δεκαετία του 1960. Οι Βρετανοί κριτές γάτας σε επιδείξεις και πολλοί κτηνίατροι αποφάσισαν ότι τα διπλωμένα αυτιά της γάτας αυτής ήταν μια ανεπιθύμητη παραμόρφωση και θα καθιστούσαν δύσκολο στη γάτα να τα καθαρίζει. Παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης, των οπίσθιων ποδιών και της ουράς εμφανίστηκαν επίσης όταν οι γάτες εκτράφηκαν μεταξύ τους. Ως εκ τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Cat Fancy στο Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να μην επιτρέψει την είσοδο της γάτας Scottish Fold. Η ράτσα είναι δημοφιλής στις ΗΠΑ καθώς και αλλού.

Είναι ήρεμη γάτα, φιλική αλλά ανεξάρτητη, ήσυχη με κανονικό σωματότυπο, απαιτεί περιποίηση μία φορά την εβδομάδα, μη υποαλλεργική ράτσα
εσωτερικού χώρου και μπορεί να απαιτεί εξοικείωση πριν ζήσει με παιδιά.

Έχετε την ευκαιρία να την θαυμάσετε στο Cat Expo 2024 το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, ώρες κοινού 10:00 – 19:00.

Τιμή εισόδου

Ενήλικες: 5 ευρώ

Οικογένειες με 2 παιδιά: 5 ευρώ

Παιδιά κάτω των 15 ετών: ΔΩΡΕΑΝ


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ