Χαλκιδική: Πρόστιμο 20.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου που χρησιμοποιούσε παπαγάλους ως «κράχτες»

Πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ, επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, καθώς χρησιμοποιούσε ως κράχτες δύο παπαγάλους Μακάο.

Το περιστατικό αποκάλυψε η φιλοζωική οργάνωση Animal Rescue and Defence Squad, η οποία αναφέρθηκε στην επιχείρηση που έγινε. Στην επιχείρηση, σύμφωνα με την οργάνωση, συμμετείχαν αστυνομικοί από το Τμήμα Κασσάνδρειας, το δασαρχείο Χαλκιδικής και ο δήμος Κασσάνδρας.

Η Animal Rescue and Defence Squad, αναφέρει στην ανάρτηση της: «Τα φτερά είναι ακρωτηριασμένα. Λυπόμαστε πάρα πολύ που κάποιοι γράφουν πως αυτό που κάναμε δεν είναι σωστό, προφανώς πιστεύουν πως είναι σωστό να κόβουν τα φτερά από τα ζώα και να τα χρησιμοποιούν για να βγάζουν χρήματα. Εμείς το θεωρούμε αυτό απαράδεκτο το θεωρούμε κατάφωρη καταπάτηση των δικαιωμάτων των ζώων και θα συνεχίσουμε να κυνηγάμε όλους όσους πράττουν με αυτό τον τρόπο εις βάρος των ζώων».

Με την άψογη συνεργασία όλων μας με εντολή εισαγγελέα αφαιρέθηκαν δύο παπαγάλοι Μακάο, τους οποίους χρησιμοποιούσαν για κερδοσκοπικό σκοπό στην παραλία Πευκοχωρίου.

Όπως αναφέρει η φιλοζωική οργάνωση Animal Rescue and Defence Squad κατατέθηκε μήνυση για Όρους ευζωίας και παθητική κακοποίηση, και με εντολή του Εισαγγελέα Χαλκιδικής τα ζώα αφαιρέθηκαν και βεβαιώθηκαν τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του 4830/2021 ύψους 20.000 ερυώ.

«Ας ελπίσουμε να βοηθήσουμε έτσι να υπάρξει μείωση του φαινομένου της χρήσης των ζώων για κερδοσκοπία», καταλήγει.

Η Animal Rescue and Defence Squad, αναφέρει στην ανάρτηση της ότι τα φτερά είναι ακρωτηριασμένα (Φωτ.: Animal Rescue and Defence Squad)

Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ