Δεκάδες φιλόζωοι και οι τετράποδοι φίλοι τους στα εγκαίνια του τρίτου Δημοτικού Πάρκου Κοινωνικοποίησης και Άθλησης σκύλων στον Πειραιά

Δεκάδες φιλόζωους με τους τετράποδους φίλους τους, υποδέχθηκε σήμερα, στα εγκαίνιά του, το τρίτο πλήρως εξοπλισμένο Δημοτικό Πάρκο Κοινωνικοποίησης και  Άθλησης σκύλων που δημιούργησε ο Δήμος Πειραιά, στο πάρκο Δηλαβέρη, στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.

Πρόκειται για έναν ειδικό χώρο, χωρισμένο σε δύο μέρη: ένα για μεγαλόσωμα κι ένα για μικρόσωμα σκυλιά, τα οποία μέσα στην περιφραγμένη έκταση, μπορούν με ασφάλεια να παίζουν ελεύθερα, να εκτονώνονται και να ασκούνται στις ειδικές κατασκευές που είναι τοποθετημένες στον χώρο.  

Πειραιά

Στο πάρκο έχουν τοποθετηθεί παιχνίδια άθλησης, ράμπες ανάβασης, εμπόδια και τούνελ. Υπάρχουν επίσης, στέγαστρα και παγκάκια για τους συνοδούς τους.

Τα πάρκα σκύλων δίνουν τη δυνατότητα, ακόμη και μέσα σε πυκνοδομημένες γειτονιές, να έχουν τα σκυλιά τους δικούς τους αποκλειστικούς χώρους και να διατηρούν την καλή φυσική τους κατάσταση, συμβάλλοντας στην υγεία και την ευεξία τους.

Πειραιά

Υπενθυμίζεται ότι, ο Δήμος Πειραιά λειτουργεί ήδη  δύο Δημοτικά Πάρκα Κοινωνικοποίησης και Άθλησης σκύλων, το πρώτο στη συμβολή της Λεωφόρου Χατζηκυριακού με την οδό Μπότσαρη, στην Α᾽ Δημοτική Κοινότητα και το δεύτερο στο πάρκο Παπασπύρου, στη Δ᾽ Δημοτική Κοινότητα.

Να σημειωθεί ότι, μετά τα εγκαίνια ακολούθησε μια  εντυπωσιακή επίδειξη σκύλων του Λιμενικού Σώματος, από τρεις ομάδες Κ-9 ανίχνευσης ουσιών.

Ο Δήμος Πειραιά θα δημιουργήσει ακόμη τέσσερα πάρκα σκύλων.

Συγκεκριμένα, στα εξής σημεία:

  • Πλαζ Φρεαττύδος (Α΄Δημοτική Κοινότητα)
  • Καραολή & Φίλωνος (Β΄Δημοτική Κοινότητα)
  • Γιαννοπούλου-Ζερβού Ν. Φάληρο (Γ΄Δημοτική Κοινότητα)
  • Αγία Σωτήρα (Δ΄Δημοτική Κοινότητα)

Το Δημοτικό Πάρκο σκύλων είναι ανοιχτό καθημερινά και Σαββατοκύριακα, από τις 6:00 έως τις 22:30.

Πειραιά

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος παρέστη στα εγκαίνια με την οικογένειά του, τόνισε στον χαιρετισμό του:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι παρευρίσκεστε σήμερα στα εγκαίνια του τρίτου Δημοτικού Πάρκου Κοινωνικοποίησης και Άθλησης σκύλων.

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αντιδήμαρχο Αντωνία Καρακατσάνη για την όμορφη αυτή πρωτοβουλία που υλοποιεί μαζί με τους συνεργάτες της και τους φιλοζωικούς συλλόγους στον Πειραιά, οι οποίοι έχουν βοηθήσει  σημαντικά.

Τα τελευταία χρόνια κάναμε σημαντικά βήματα και για τους σκύλους και για τις γάτες και μένει να κάνουμε ακόμη περισσότερα. Έχουμε προγραμματίσει τη δημιουργία τεσσάρων ακόμη πάρκων και έχουμε και άλλα πλάνα για τους σκύλους και για τις γάτες, σχετικά με στειρώσεις, εμβολιασμούς και με την  προσφορά ξηράς τροφής.

Οι Πειραιώτες είναι φιλόζωοι, έχουν ζώα συντροφιάς, σκυλάκια ή γάτες και είμαστε χαρούμενοι που ήδη επισκέπτεται τα πάρκα σκύλων πολύς κόσμος, καθώς έχουν πλέον στη διάθεση τους  ασφαλείς, περιφραγμένους και ειδικά σχεδιασμένους χώρους για την καθημερινή βόλτα των τετράποδων φίλων μας».

Πειραιά

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Αντωνία Καρακατσάνη, στον χαιρετισμό της, επεσήμανε:

«Να ευχαριστήσω όλους όσοι βρίσκεστε σήμερα στα εγκαίνια του τρίτου πάρκου σκύλων, στο πάρκο Δηλαβέρη. Θα ακολουθούν τα εγκαίνια και σε άλλα τέσσερα πάρκα.

Προσφέρουμε καθημερινά ξηρά τροφή για τα αδέσποτα ζώα, σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της πόλης. Παράλληλα, περιμένουμε ένα πρόγραμμα στειρώσεων, το οποίο θα ξεκινήσει σύντομα. Σήμερα είναι κοντά μας το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ., που έχει φέρει σκυλάκια για υιοθεσία.

Θα ήθελα να παρακαλέσω τους δημότες να σεβαστούν και να προσέξουν κι αυτόν τον χώρο».

Στο τρίτο Δημοτικό Πάρκο σκύλων παρευρέθηκαν επίσης, οι Βουλευτές κ.κ. Γιάννης Μελάς και Νίκος Μανωλάκος, ο  Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, οι Αντιδήμαρχος κ.κ. Δημήτρης Καρύδης, Δημήτρης Αράπης και κα Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Πεφάνης και  Βασίλης Σκανδάλης, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων κ. Γιάννης Γλύκας, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ  κ. Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου και πλήθος κόσμου.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ