Επιστολή για την εγκατάλειψη της νεαρής τίγρης έστειλε η ΠΦΠΟ σε Υπουργεία, Αστυνομία, Εισαγγελία και Άρειο Πάγο

Επιστολή για την εγκατάλειψη της νεαρής τίγρης έστειλε η ΠΦΠΟ στα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Εσωτερικών, στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, την Εισαγγελία Πρωτοδικών και τον Άρειο Πάγο. 

Το μωρό τιγράκι, που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, εντοπίστηκε πεταγμένο την Πέμπτη 9 Μαρτίου στα σκουπίδια του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου με πολλές φιλοζωικές οργανώσεις να εκφράζουν την έντονη ανησυχία για την υγεία του αλλά και το θυμό τους καθώς δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά για το ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την σοβαρή υπόθεση.

Μιλώντας στο ertnews ο διευθυντής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ, αποκάλυψε ότι υπάρχουν πλάνα από κάμερες απέναντι από το Πάρκο που κατέγραψαν το βράδυ πριν την ημέρα που εντοπίστηκε το τιγράκι, ένα αυτοκίνητο, του οποίου ο οδηγός κατέβηκε και κατευθύνθηκε προς το σημείο που συνήθως τοποθετούνται οι κάδοι απορριμμάτων. Το υλικό έχει παραδοθεί στην αστυνομία.

Στην επιστολή της η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία χρειάζεται ενημέρωση σχετικά με την υγεία του ζώου και ζητά να γίνουν τα δέοντα ώστε να εντοπιστεί και ελεγχθεί η προέλευση του ζώου

Αναλυτικά η επιστολή: 

Αξιότιμοι κύριοι / κυρίες,

Αναφορικά με την οδυνηρή και πλέον ανησυχητική υπόθεση με το τιγράκι που βρέθηκε στα σκουπίδια, και που αναμφισβήτητα μας καθηλώνει ως κοινωνία, παρακαλούμε όπως ενημερωθούμε άμεσα για την πορεία της υγείας του ζώου, επίσης λεπτομερώς για τις εξετάσεις που έχουν γίνει προκειμένου να υπάρξει πόρισμα, μέτρα που λαμβάνονται στο χώρο για την προάσπιση της ευζωίας του σε κάθε επίπεδο, αλλά και για τη δυνατότητα να μεταφερθεί σε καταφύγιο άγριων ζώων του εξωτερικού καθώς έχει ήδη υπάρξει ενδιαφέρον, αλλά και η Ομοσπονδία μας δύναται να προτείνει καθώς βρίσκεται σε επικοινωνία με οργανισμό του εξωτερικού για τέτοια διευθέτηση.

Για τους ανωτέρω λόγους χρειαζόμαστε άμεσα κάθε ενημέρωση σχετικά με την υγεία του ζώου. Συγχρόνως είναι απόλυτη ανάγκη να γίνουν τα δέοντα ώστε να εντοπιστεί και ελεγχθεί η προέλευση του ζώου, και παρακαλούμε όπως ενημερωθούμε για την πορεία των ενεργειών σας.

Επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά ότι υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία για δίκτυο παράνομου εμπορίου αιλουροειδών και πρέπει να ελεγχθεί χωρίς καμία πλέον καθυστέρηση, προκειμένου να σταματήσει εδώ το κακό.

Σε μια χώρα που έχει υποδειγματικά πρωτοστατήσει στην Ευρώπη αναφορικά με την κατάργηση των τσίρκο με ζώα, είναι καταστροφικό πισωγύρισμα η ανοχή εκμετάλλευσης άγριων ζώων!

Η Ομοσπονδία μας έχει ήδη κινηθεί με λεπτομερή καταγγελία στην οποία και επανερχόμαστε με ισχυρό αίτημα να εξεταστεί και να δοθεί η απαραίτητη προσοχή καθώς το επισυναπτόμενο υλικό δείχνει παράνομη δραστηριότητα και κατάφωρη παραβίαση πολλών και διαφορετικών νόμων.

Θεωρούμε ότι κάθε επιδερμική ενασχόληση και ελλιπής έλεγχος συνδράμει σε έγκλημα απέναντι στην άγρια φύση. 

Η Πολιτεία φέρει τεράστια ευθύνη.

Παρακαλούμε όπως άμεσα έχουμε εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών μια γραπτή αναφορά με όλες τις λεπτομέρειες της “εξέτασης” της από 11/03/2022 υπ. αρ. πρωτ. 1716 καταγγελίας μας.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ