Σε κρίσιμη κατάσταση το μωρό τιγράκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε κάδο

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει το τιγράκι, που βρέθηκε πεταγμένο χθες, Πέμπτη στα σκουπίδια του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου. Μάλιστα, έχουν ενδιαφερθεί μεγάλες οργανώσεις της άγριας ζωής για να το παραλάβουν.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ, ο ιδιοκτήτης της 4 μηνών λευκής τίγρη, που είναι θηλυκή, είναι πιθανό να εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομου εμποροίου άγριου ζώου.

«Δεν είναι σε καλή κατάσταση. Είναι σε καλή κατάσταση όταν τρώει και κινείται, αλλά μόνο με τα μπροστινά του άκρα. Από τη μέση και κάτω έχει μια αδυναμία, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πόδια του», ανέφερε.

Από την πλευρά της, η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος της Πανελλαδική Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, ενημέρωσε πως η Διεύθυνση Δασών του ΥΠΕΝ, που είδε από κοντά το τιγράκι, την πληροφόρησε ότι «το νεαρό ζώο είναι πολύ εξαντλημένο από τη κακή διατροφή που του έκαναν οι εγκληματίες που το είχαν, δε μπορεί να σταθεί στα πόδια του, αφυδατωμένο κλπ».

Σύμφωνα με την ίδια, από προχθές τρέφεται με καλή τροφή και παίρνει βιταμίνες και δείχνει καλύτερα, ενώ σχεδιάζεται να γίνει «πλήρης έλεγχος στο ζώο, μαγνητική τομογραφία, πλήρης αιματολογικός και για αβιταμίνωση».

Φωτο Νατασα Μπομπολάκη, Πρόεδρος της Πανελλαδική Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας

Επιπλέον σημειώνει ότι μια πρώτη ακτινογραφία έδειξε να υπάρχει κτηνιατρικός ήλος, που σημαίνει ότι έχει χειρουργηθεί, ενώ ζυγίζει μόνο 12 κιλά λόγω όλων όσων του έχουν συμβεί, προσθέτοντας πως δείχνει φιλικό, «δηλαδή δεν αντιδρά, πιθανόν λόγω της εξασθένησης του».Τέλος σημειώνει πως έχουν ενδιαφερθεί μεγάλες οργανώσεις της άγριας ζωής για να το παραλάβουν.

Ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ διευκρίνισε ότι το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο έχει αναλάβει προσωρινά να φιλοξενήσει το ζώο, ωστόσο η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, καθώς έχει μείνει παράλυτο στα πίσω άκρα και σε μόνιμη αδυναμία να περπατήσει ή να κινηθεί διαφορετικά, έπειτα από κάποια εγχείριση στο ένα πίσω πόδι, όπου του έχει τοποθετηθεί μεταλλική λάμα.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό μας» του ΣΚΑΪ, δεν το έχει δει φως του ήλιου σχεδόν ποτέ στη ζωή του, με επακόλουθες σοβαρές παρενέργειες στο ζώο και επιβεβαιώνοντας ότι έχει ζήσει μόνο σε συνθήκες άγριας «σκλαβιάς», κρυμμένο πιθανότατα σε αποθήκες λαθρεμπόρων.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον ίδιο, πως δεν έχει προσδόκιμο μακρού βίου, δηλαδή κινδυνεύει να πεθάνει και άμεσα αν δεν λάβει ιδιαίτερη φροντίδα – και πάλι είναι άγνωστο αν θα τα καταφέρει.

Με τη σειρά της η συγγραφέας Τασσούλα Επτακοίλη εξέφρασε τη λύπη της για το τιγράκι που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και δύσκολα θα κρατηθεί στην ζωή, και ελπίζει – όπως όλοι μας – σε ένα θαύμα.

Σχετικά Άρθρα

Stay Connected

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ