Διαμαρτυρία ακτιβιστών με κόκκινη μπογιά στο σώμα τους για την ελευθερία των ζώων, έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Δράση – παρέμβαση ακτιβιστών πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παράλληλα με την καθιερωμένη Παγκόσμια Ημέρα για τα Ζώα έχει σκοπό να αναδείξει τις σκληρές και ανήθικες πρακτικές που κρατάνε τη βιομηχανία της γούνας ακόμα ζωντανή, σε αντίθεση με τα μη ανθρώπινα ζώα – και όχι μόνο – που δολοφονούνται στο βωμό του κέρδους.

Οι ακτιβιστές ξάπλωσαν πάνω σε ένα λευκό σεντόνι και έμειναν ακίνητοι, αφού έλουσαν τα σώματα τους με κόκκινη μπογιά, με τον υπόλοιπο κόσμο να παραμένει σιωπηλός μπροστά στο θέαμα, και ύστερα να φωνάζει συνθήματα υπέρ της ελευθερίας των ζώων που εκτρέφονται και μετατρέπονται σε προϊόντα ένδυσης και κατανάλωσης.

«Όλοι γνωρίζουμε, πλέον, πως η βιομηχανία της γούνας και του δέρματος είναι ανήθικη, μη βιώσιμη, αντιοικολογική και παρασιτική. Εν έτει 2023 και ενώ σε 19 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει καταργηθεί εντελώς η γουνοποιία και σε άλλες οδεύει να καταργηθεί, η ελληνική κυβέρνηση επιμένει να χρηματοδοτεί τον πόνο αθώων ζώων και να στηρίζει μία βιομηχανία που πλέον έχει βέβαιη και σύντομη ημερομηνία λήξης», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι.

«Πιο ειδικά, μόνο τα τελευταία 4-5 χρόνια έχουν δοθεί συνολικά επιχορηγήσεις για τις γούνες άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ. Η βιομηχανία αυτή συντηρείται από τις πελατειακές και ψηφοθηρικές σχέσεις ανάμεσα στους γουνεμπόρους, επιχειρηματίες και τους εκάστοτε πολιτικούς και χάρη στις κρατικές επιδοτήσεις οι οποίες προέρχονται από τα χρήματα των φορολογουμένων. Αν και εκτιμάται ότι 5000 εργαζόμενοι βιοπορίζονται από τον κλάδο της γουνοποιίας στην Ελλάδα, μία ομαλή μετάβαση των εργαζομένων σε έναν βιώσιμο και ηθικό κλάδο όπως η γεωργία ή η βιομηχανία συνθετικής γούνας, δεν φαίνεται να είναι στα σχέδια της κυβέρνησης», επισημαίνει η «Νέμεσις» απαιτώντας να μπει επιτέλους ένα τέλος στην κρατική επιδότηση εκτροφείων και γουνοποιητικών επιχειρήσεων ταυτόχρονα με την δημιουργία προγραμμάτων δίκαιης μετάβασης που θα βοηθήσουν τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτή τη βιομηχανία να απασχοληθούν σε νέους κλάδους.

Η πρωτοβουλία Κατά της Γούνας γίνεται με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας «Νέμεσις», η οποία καλεί για σήμερα το απόγευμα στις 17:00, στην πλατεία Συντάγματος, με αφορμή τη διεθνή ημέρα δράσης για τα ζώα, προς διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, που τόσο άδικα τους αφαιρούμε καθημερινά και σε μαζική κλίμακα. Ας γίνει αυτή η μέρα αφορμή για να σταθούμε έμπρακτα στο πλευρό τους και να ενώσουμε τις φωνές μας με τις δικές τους.

«Η παρουσία και η στήριξη όλων μας στη δράση της 4ης Οκτώβρη είναι πιο αναγκαία από ποτέ», τονίζει.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ